Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Startschot van de eindejaarsrally ?

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Wij zijn niet gebonden aan een financiële instelling dus we kunnen schrijven over alles wat we willen zonder beperkt te zijn. Dat maakt ons uniek als financiële instelling.

Zo hebben wij u recent geattendeerd dat u kon inspelen op een eindejaarsrally. In het vierde kwartaal wordt vaak een eindspurt genomen. De kans op koersstijging in de afgelopen tot het einde van het jaar is 84 procent.

Beleggers die sinds de oprichting van de DAX in 1988 consequent op het fenomeen ‘eindejaarsrally’ hebben vertrouwd, zouden hun kapitaal verzevenvoudigd hebben. Een investering van 1.000 euro zou de afgelopen 32 jaar bijna 7.000 euro zijn geworden, wat overeenkomt met een gemiddeld rendement van 6,25 procent per jaar.

Gisteren onderging de aanvankelijk een stresstest in de wachtzone vanaf de opwaartse opening van de vorige dag (onderste openingrand op 11.838 punten) en het wekelijkse draaipunt (11.804 punten). De aandelenbarometer maakte vervolgens gebruik van deze springplank en zette de opmars in de loop van de dag door. De “dubbele gemiddelden” – de combinatie van de 200-dagenlijn (momenteel 12.075 punten) en het equivalent van de afgelopen 200 weken (momenteel 12.243 punten) – konden de Duitse “blue chips” overslaan.

Dankzij deze ontwikkeling werd tegelijkertijd de laatst voltooide topformatie tenietgedaan. Per saldo is de handelsdag van gisteren dus een stap voorwaarts in termen van de eindejaarsrally die nog begint. Op korte termijn is de neerwaartse kloof op 26 oktober vastgesteld op 12.405 / 12. 515 punten is de volgende bestemming. Vanuit risico-oogpunt vormen de bovenstaande “dubbele gemiddelden” ook een belangrijke leidraad. Dit scenario is geldig zolang de 200-dagengrens niet gebroken wordt.

DAX 5 november 2020

DAX 5 november 2020, bron HSBC

Geld verdienen in elke markt
Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van 82%. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *