Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dollar niet meer verkopen

Strategen bij Deutsche Bank zien om drie redenen niet langer een overtuigend verhaal van dollarzwakte tegen het einde van het jaar. Nu de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen uiterst onzeker is, hebben ze hun mening veranderd en zijn neutraal geworden.

“Wie ook het Witte Huis wint, de kans op een structurele verschuiving naar een gemakkelijker fiscaal beleid in de VS is dramatisch afgenomen. Als de Democraten de Senaat verliezen (het risico hiervan lijkt nu hoog) zou dit het moeilijker maken om overeenstemming te bereiken over een aanzienlijke fiscale expansie. ”

“De risico’s van een langdurige betwiste verkiezingsuitslag zijn aanzienlijk. De markt is waarschijnlijk het meest bezorgd over echte onzekerheid over de stemmarge in plaats van politieke onzekerheid met betrekking tot een weigering om toe te geven. De marges op tal van belangrijke staten zijn erg smal (Georgia, Nevada, Wisconsin) of onzeker (Pennsylvania, Michigan), wat leidt tot een risico van langdurige hertelling en rechtszaken. Dit kan tot ver in december duren. ”

“Na de verkiezingen is de COVID-19-wintergolf sneller en groter gebleken dan we dachten. Europa zit al in een ‘zachte’ lockdown en de cijfers in de VS zullen waarschijnlijk verslechteren. Er is een aanzienlijk risico dat aanhoudende verkiezingsonzekerheid leidt tot politisering van maatregelen ter beheersing van het coronavirus, gepaard gaande met een onvermogen om fiscale steun te verlenen. ”

Met gemak beleggen

U wilt met gemak beleggen met een prima resultaat ? Vraag dan onze gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *