Nasdaq: 20.000 binnen bereik

Gisteren analyseerden de analisten van HSBC uitvoerig de marktbreedte van Amerikaanse technologieaandelen, vaak gezien als de “achilleshiel” van de markt met de “Glorieuze 7” als sleutelwoord. Ons oordeel is echter iets gebalanceerder. Terwijl slechts 22% van de individuele aandelen gelijke tred heeft gehouden met de dynamische koersstijging in de technologiesector sinds begin mei, handelt bijna twee derde van de indexleden boven hun respectieve 200-daags gemiddelde.

Gemengde Fundamentele Marktstatus

De fundamentele staat van de markt wordt momenteel als “gemengd” beschouwd, wat beter is dan zijn reputatie doet vermoeden. Gisteren ontvingen we verschillende vragen over dit onderwerp, wat ons motiveert om vandaag opnieuw te kijken naar de positie van de Nasdaq-100.

Uitgangspositie van de Nasdaq-100

Ondanks de recente all-time high van bijna 20.000 punten, handelen 12 individuele aandelen, waaronder Cisco, Intel en Monster Beverage, slechts maximaal 5% boven hun dieptepunten van het afgelopen jaar. Aan de andere kant van het spectrum zijn er drie keer zoveel aandelen, namelijk 36, die slechts maximaal 5% verwijderd zijn van hun jaarlijkse hoogtepunten, die vaak samenvallen met all-time highs. De meest recente opwaartse gap op 19.347/19.215 punten blijft een belangrijk niveau voor stop loss en winstbescherming.

Conclusie

De Nasdaq-100 blijft een sterk momentum vertonen richting de 20.000 punten, ondanks gemengde prestaties onder individuele aandelen. Beleggers zullen zorgvuldig moeten navigeren tussen winstkansen en risicobeheer in deze fase van de markt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.