Nasdaq nadert 20.000 puntengrens

Dit jaar hebben Europese aandelenmarkten in sommige periodes beter gepresteerd dan de Nasdaq-100. Recentelijk is deze trend echter omgekeerd. Amerikaanse technologieaandelen hebben een opmerkelijke comeback gemaakt, met een winst van maar liefst 7% in juni tot nu toe. Sinds begin mei is de index zelfs met 14% gestegen, wat heeft bijgedragen aan het naderen van de 20.000 puntengrens door de Nasdaq-100.

Kritiek en Analyse

De marktbreedte van de technologiesector is een punt van zorg, aangezien slechts 22% van de individuele aandelen gelijke tred heeft gehouden met de indexstijging sinds mei. Op langere termijn tonen echter 66% van alle indexleden een handel boven hun respectieve 200-dagenlijn, wat wijst op een breder gezondheidsniveau in de markt.

Technische Analyse

Ondanks de opwaartse trend laat de Relative Strength Index (RSI) momenteel het hoogste niveau zien sinds februari 2017, met een waarde van 81,65. Dit onderstreept de kracht van de huidige rally, hoewel het belang van goed geldbeheer wordt benadrukt.

Conclusie

Hoewel de Nasdaq-100 snel nadert naar de historische mijlpaal van 20.000 punten, blijft voorzichtigheid geboden gezien de sterke prestaties en de hoge RSI-waarde. Beleggers zouden strategieën moeten overwegen om winsten te beschermen, zoals het instellen van nieuwe stop loss-niveaus om risico’s te beperken in een volatiele marktomgeving.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.