EUR/USD: tijd om te beslissen

In hun recente analyse van het valutapaar EUR/USD hebben de analisten van HSBC de dynamiek van verschillende grafiektypen onderzocht die allemaal wijzen op een cruciaal “maken of breken” moment.

Grafiektypen en Hun Rol

Ze hebben vastgesteld dat diverse grafiektypen, zoals Bollinger Bands, point & figure grafieken, en Japanse wolkengrafieken, consistent signalen geven die het potentieel voor een sterke trendimpuls onderstrepen. Ze hebben gesproken over hoe de koers probeert te herstellen en de Bollinger Bands dicht bij elkaar liggen. In het verleden was dit vaak het beginpunt voor een nieuwe trend. Met andere woorden, deze situatie kan leiden tot een sterke en langdurige beweging.

Signaalniveaus en Strategische Markeringen

Op basis van hun analyse hebben ze specifieke niveaus gemarkeerd die van cruciaal belang zijn. USD 1,09 fungeert als een belangrijke weerstandsmarkering, terwijl de zone USD 1,05/1,03 essentieel is als steungebied. Andere grafiektypen ondersteunen deze katalysatoren ook. Het is cruciaal om strategische niveaus te volgen volgens het point & figure systeem. De lagere triggerzone wordt ook gezien in de Japanse Candlestick-grafiek.

Heikin Ashi Maandgrafiek

De maandelijkse Heikin Ashi-grafiek van EUR/USD laat zien dat de recente “dojis” een periode van grote onzekerheid symboliseren. Al met al benadrukken verschillende grafiektypen de kritieke aard van de huidige situatie voor het valutapaar EUR/USD, waarbij het een keerpunt kan zijn.

Conclusie: Tijd om te Beslissen

De verschillende grafiektypen wijzen gezamenlijk op een cruciaal moment voor het EUR/USD-valutapaar. De komende periode zal uitwijzen of de koers boven USD 1,09 kan uitbreken en een nieuwe stijgende trend inluidt, of dat de koers onder USD 1,05/1,03 daalt en een nieuwe dalende trend start.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.