DAX: spanningen nemen wat af

Na de koersverliezen van donderdag en vrijdag vorige week, zette de DAX haar herstel voort op de tweede handelsdag van de nieuwe week. Grafisch gezien gebeurt dit rond de 18.000-markering. Wat nog opvallender is, is dat de handelsrange van gisteren opnieuw binnen die van afgelopen vrijdag bleef. Dit betekent dat dit de tweede opeenvolgende inside bar is.

Wilt u ook 106,26% winst maken? Dat is het rendement van ons AI-systeem dit jaar. Vraag de gratis brochure hier aan.

Betekenis van de Inside Bar

Dit gedragspatroon onderstreept de huidige poging om de Duitse blue chips te stabiliseren. Tegelijkertijd bevestigt het de relevantie van de gisteren genoemde vangrails. Een echte uitbraak zou een herovering van de 50-dagenlijn vereisen, die momenteel op 18.338 punten ligt. Een nieuwe low onder de 17.951 punten, in combinatie met een neerwaartse doorbraak van de hierboven beschreven binnenste staaf, zou elke stabilisatiepoging op korte termijn tenietdoen. In plaats daarvan bestaat het risico van een voortzetting van de recente correctieve impuls.

Vooruitzichten op Korte Termijn

Voorlopig wijzen de tekenen echter op een afname van de spanningen. Hoewel er risico’s blijven bestaan, lijkt de markt zich voorlopig te stabiliseren. Beleggers zullen nauwlettend de koersbewegingen volgen om te zien of de DAX in staat is de 50-dagenlijn te heroveren, wat een positief signaal zou zijn voor verdere stijgingen.

Conclusie

De DAX toont tekenen van herstel na recente verliezen, met een tweede opeenvolgende inside bar als indicatie van stabilisatie. Belangrijke technische niveaus blijven echter cruciaal. Een doorbraak van de 50-dagenlijn kan verdere stijgingen ondersteunen, terwijl een nieuwe low de stabilisatiepoging kan ondermijnen en leiden tot een voortzetting van de correctieve beweging. Voorlopig lijken de spanningen af te nemen, maar voorzichtigheid blijft geboden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.