DAX: uitbraak mogelijk

Op de nationale feestdag in de VS vertoonde de DAX gisteren zijwaartse bewegingen binnen smalle grenzen, met een high-low range van minder dan 100 punten. De Duitse blue chips blijven rond de 18.000 punten stabiliseren. De beperkte fluctuatie hield de DAX voor de derde opeenvolgende dag binnen het dagelijkse bereik van afgelopen vrijdag. Een doorbraak van deze inside bars wordt verwacht als de volgende impuls voor beweging.

Wilt u ook 97,70% winst maken? Dat is het rendement van ons AI-systeem dit jaar. Vraag de gratis brochure hier aan.

Technische Analyse en Signalen

De eerder besproken signaalniveaus blijven intact. Een herovering van de 50-dagenlijn, momenteel op 18.338 punten, is cruciaal voor een aanzienlijke uitbraak. Aan de andere kant zou een nieuwe low onder 17.951 punten de recente stabilisatie ondermijnen.

Beurssentiment

Het beurssentiment weerspiegelt slechts in beperkte mate de nieuwe all-time highs in de VS, zoals blijkt uit de recentste sentimentspeiling van de American Association of Individual Investors (AAII). Zowel het percentage bulls onder Amerikaanse particuliere beleggers als het percentage bears is vorige week gedaald. Het neutrale kamp vertoonde een stijging van 3 procentpunten, wat zorgt voor een evenwichtige situatie. Over het algemeen blijft het sentiment nog terughoudend en niet buitensporig euforisch.

Conclusie

De DAX handhaaft momenteel een stabiel patroon rond de 18.000 punten, met beperkte volatiliteit en een afwachtend beurssentiment. Verdere ontwikkelingen zullen afhangen van de doorbraak van technische niveaus, zoals de 50-dagenlijn, en de wereldwijde economische signalen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.