Het kan zelfs nog beter !

De rally na de verkiezingen in de DAX is in volle gang. Een geweldige tijd voor beleggers – en het beste moet nog komen. Met name Amerikaanse technologieaandelen zijn nu misschien de moeite waard.

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Wij zijn niet gebonden aan een financiële instelling dus we kunnen schrijven over alles wat we willen zonder beperkt te zijn. Dat maakt ons uniek als financiële instelling.

Zo hebben wij u recent geattendeerd dat u kon inspelen op een eindejaarsrally. In het vierde kwartaal wordt vaak een eindspurt genomen. De kans op koersstijging in de afgelopen tot het einde van het jaar is 84 procent.

Beleggers die sinds de oprichting van de DAX in 1988 consequent op het fenomeen ‘eindejaarsrally’ hebben vertrouwd, zouden hun kapitaal verzevenvoudigd hebben. Een investering van 1.000 euro zou de afgelopen 32 jaar bijna 7.000 euro zijn geworden, wat overeenkomt met een gemiddeld rendement van 6,25 procent per jaar.

De beste tijd op de aandelenmarkt is nog maar net begonnen. Statistisch gezien zijn de maanden november tot april een garantie voor koerswinst. Degenen die de afgelopen jaren deze “beste zes maanden” -strategie hebben gevolgd en tijdens deze periode gerichte investeringen hebben gedaan, kunnen gemiddeld genieten van een aanzienlijk extra rendement.

Met name de maanden november en december zijn sterke beursmaanden en niet voor niets wordt er gesproken over de eindejaarsrally. De experts van de investeringsboetiek van Seasonax wijzen erop dat met name Amerikaanse technologieaandelen in deze periode over het algemeen kunnen scoren met sterke koersstijgingen.

Wat een terugkeer!
Tussen 27 oktober en 6 december is de Nasdaq-index sinds 1985 met gemiddeld 5,3 procent gestegen, benadrukt mede-oprichter van Seasonax Tea Muratovic. Dat komt overeen met een rendement op jaarbasis van 60,5 procent!

Een achtergrond van dit fenomeen is de stijgende vraag van de consument voor Kerstmis, aangewakkerd door winkelevenementen zoals Black Friday, die op hun beurt technologieaandelen zoals Apple en Amazon van brandstof voorzien.

De eindejaarsrally in aandelen in het algemeen, en technologie aandelen in het bijzonder, is mogelijk vorige week begonnen. In de week dat de Amerikanen gingen stemmen en Joe Biden kozen als hun nieuwe president.

13.000 punten in zicht
Sinds de voorverkiezing op 30 oktober op 11.450 punten, heeft de Dax op zijn hoogtepunt bijna 1.300 punten behaald. Maandag gaat het tot 2,1 procent naar 12.740 meter.

Met de duidelijke overwinning van de democraat Joe Biden komt een belangrijke factor van onzekerheid van tafel, die onlangs de markten had geremd in hun opwaartse beweging. Het vooruitzicht van een voorspelbaarder en betrouwbaarder economisch beleid in combinatie met een groot economisch stimuleringspakket stimuleerde de koersen aan het begin van de week.

Het opwaartse momentum in de Duitse referentie-index is sterk. Dit wordt al aangegeven door het feit dat de Dax dankzij een opwaarts gat gemakkelijk zijn meest recente dagelijkse hoogtepunten wist te overwinnen. Aan de bovenkant is de markering van 13.000 punten opnieuw de focus van beleggers.

Een restrisico genaamd Georgia
Een restrisico, dat de markten momenteel grotendeels negeren, blijft bestaan: bij de verkiezingen voor twee Senaatszetels van de staat Georgia is een tweede verkiezing op 5 januari noodzakelijk. Als de Democraten beide zetels winnen, verliezen de Republikeinen hun blokkerende meerderheid. Een scenario dat de markten nauwelijks zouden waarderen.

Een aanval op de monopoliestructuur van bedrijven als Apple, Amazon, Alphabet of Facebook zou immers plotseling weer waarschijnlijk zijn. Dan waren de FAANG-investeerders misschien te vroeg.

Geld verdienen in elke markt
Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van 81%. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.