Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers hebben meer daadkracht nodig

Even geen Amerikaanse verkiezingen, maar aandacht voor iets wat veel belangrijker is. Het grote bedrijfsleven heeft vandaag de dag de mond vol over het beteugelen van de klimaatverandering en het najagen van de doelstellingen van Parijs.

Er is echter een groot verschil tussen woord en daad, zoals blijkt uit een onderzoek van de Zwitserse bank J. Safra Sarasin onder 6.000 bedrijven.

Als het aan een ruime meerderheid van de onderzochte bedrijven ligt, dan zal de stijging van de temperatuur niet uitkomen op 1- 2 graden, maar op 3 – 4 graden.

In feite lappen deze bedrijven ook nog eens de wensen van een groeiende groep beleggers aan hun laars. Steeds meer beleggers dringen er bij bedrijven op aan daadwerkelijk iets te doen aan hun uitstoot.

Bedrijven beloven veel, maar doen weinig. Het is voor veel institutionele beleggers nog steeds erg moeilijk om er een vinger achter te krijgen welke stappen bedrijven daadwerkelijk zetten.

Misschien zouden de grote spelers van deze wereld, zoals BlackRock, minder kopjes thee moeten drinken met de ceo’s en andere verantwoordelijken. In plaats daarvan zouden ze er naar kunnen streven om de beurskoers van een bedrijf te correleren aan hun huidige en toekomstige inspanningen.

Bedrijven komen pas echt goed in beweging als iets hen geld kost.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *