Europese aandelen: Klaar voor de Rally

De Europese leidende index, EuroStoxx 50, heeft na een ’toppatroon’ in het gebied van zijn voorgaande hoogtepunten uit 2021 bij 4.414 punten en een mislukte uitbraak daarboven, een correctiebeweging in drie golven terug naar het favoriete koersniveau van ongeveer 4.000 punten voltooid. Daar ligt een eerste mogelijke trendkeerpunt, dat als potentieel springplank voor een eindejaarsrally zou kunnen dienen.

Huidige Marktcondities

Eurostoxx
Eurostoxx

Over het algemeen zijn de korte termijn patronen nog wat zwak. Extra kapitaalinstromen zouden voordelig zijn om in het gebied van 4.000 punten een solide basis te kunnen vormen.

Koopkans

Koopsignalen van korte termijn aard met doelen bij 4.231 punten en daarboven 4.300 punten worden pas mogelijk boven het 50-weken gemiddelde van 4.126 punten. Al het andere blijft speculatief en houdt verdere neerwaartse risico’s in.

Risico’s en Mogelijkheden

Als de EuroStoxx 50 onder de 3.988 punten van vorige week daalt, dan zijn de volgende doelen de EMA 200 en 3.857 punten.

Conclusie

Op korte termijn lijken de stieren echter niet zo’n slechte kaarten in handen te hebben, hoewel een neerwaartse trend die sinds de recordhoogtes bestaat nog volledig intact is. Beleggers moeten alert blijven op de bewegingen van de EuroStoxx 50 index en hun investeringsstrategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Bron: trading-house.de

Hier zijn enkele technische termen uitgelegd:

 • Topping-patroon: Dit is een technische analyse term die verwijst naar een prijspatroon waarbij de prijs van een effect piekt en vervolgens daalt.
 • Correctiebeweging: Dit verwijst naar een tijdelijke omkering van de algemene prijstrend in een effect, ofwel omhoog of omlaag.
 • Trendkeerpunt: Dit is het punt waarop de prijsrichting van een effect verandert en begint te bewegen in de tegenovergestelde richting.
 • Eindejaarsrally: Dit is een stijging van de aandelenkoersen in de laatste weken van december tot de eerste paar handelsdagen in januari.
 • 50-weken gemiddelde: Dit is het gemiddelde van de slotkoersen van een effect over de laatste 50 weken.
 • EMA 200: De exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) is een soort voortschrijdend gemiddelde dat meer gewicht geeft aan recente prijzen om ze responsiever te maken voor nieuwe informatie. EMA 200 verwijst naar het EMA over een periode van 200 dagen.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, wij bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Revolutionair automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, indrukwekkende resultaten. Geen verplichtingen. Til uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Meer informatie of Aanmelden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.