Een sprankje hoop voor DAX

Ondanks recente uitdagingen biedt de DAX activiteit een sprankje hoop. Analyse van huidige marktconditie en mogelijke toekomstige bewegingen

Elke week voeren we eigen berekeningen en analyses uit op de 160 Duitse aandelen uit de DAX, MDAX en SDAX. Ondanks het nieuwe dieptepunt van de DAX (14.630 punten), is de algemene marktsituatie – gemeten aan de hand van de zeven indicatoren die we bekijken – de afgelopen week zelfs licht verbeterd. Er is dus een positieve divergentie, wat momenteel voor een eerste sprankje hoop zorgt.

Wat betekent dit voor beleggers?

Bron: HSBC

Als de DAX boven de 14.800 punten komt, dan kan dat een teken zijn dat de markt zich stabiliseert. Het sluiten van het gat in de koers dat ontstond tussen 14.936 en 14.985 punten zou een nog sterker teken zijn. Dit gat stopte het herstel van vorige week, en als het gesloten wordt, dan zou dat betekenen dat we terug zijn op het niveau van het oude dieptepunt bij 14.948 punten.

Maar als de DAX onder de 14.630 punten zakt, dan wordt het herstel dat we verwachtten uitgesteld. Beleggers moeten dan voorbereid zijn op een mogelijke daling tot het laagste punt van maart, dat was 14.458 punten. Op dat niveau zou de daling die begon bij de vorige piek, volledig zijn voltooid. Dit betekent dat de markt alle winsten die sinds die piek zijn gemaakt, zou hebben verloren.

Conclusie

De DAX heeft de afgelopen week een lichte verbetering laten zien, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering. Voor een echte stabilisatie moet de DAX de horizontale weerstand bij 14.800 punten heroveren of de recente neerwaartse koersgap sluiten. Een nieuw dieptepunt onder de 14.630 punten zou de situatie weer verslechteren.

Uitleg van technische termen:

 • Marktbreedte: Dit is een maatstaf voor de verdeling van winnaars en verliezers op de beurs. Een hoge marktbreedte betekent dat er meer aandelen stijgen dan dalen.
 • Divergentie: Dit is een situatie waarin een indicator een tegengesteld patroon laat zien dan de markt zelf. In dit geval wijst een positieve divergentie erop dat de markt zich ondanks het dieptepunt aan het herstellen is.
 • Horizontale weerstand: Dit is een prijsniveau waarop de markt in het verleden vaak is afgeslagen.
 • Koersgap: Dit is een situatie waarin de markt tussen twee dagen een bepaalde prijsrange overslaat.
 • Dieptepunt: Dit is het laagste punt dat de markt in een bepaalde periode heeft bereikt.
 • Rekenkundig afschrijvingspotentieel: Dit is de mogelijke daling van een markt, gebaseerd op het vorige dieptepunt

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, wij bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Revolutionair automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, indrukwekkende resultaten. Geen verplichtingen. Til uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Meer informatie of Aanmelden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.