DAX op glad ijs

De winterse omstandigheden in Duitsland hebben niet alleen veel forenzen verrast, maar ook op de beursvloer van Frankfurt lijken er twijfels te ontstaan of de sterke heropleving van meer dan negen procent sinds eind oktober gerechtvaardigd was. De DAX-index noteerde op maandag de grootste dagelijkse verlies sinds 10 november met een min van 0,4 procent. Dit toont aan dat een gezonde consolidatie al lang nodig was.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Redenen voor winstnemingen

Er zijn verschillende redenen voor winstnemingen. De inflatiecijfers uit Duitsland, de eurozone en de VS die deze week worden verwacht, zullen beleggers waarschijnlijk voorzichtiger maken, vooral bij nieuwe investeringen. Er is geen ruimte voor onverwacht hoge cijfers. Ook de aanhoudende begrotingscrisis wordt als argument genoemd.

Toekomstperspectieven

Zonder overheidsinvesteringen lijkt de al zwakke groei volgend jaar nog onwaarschijnlijker en moet er steeds meer rekening worden gehouden met een – zij het lichte – recessie. Dit hoeft echter niet noodzakelijkerwijs een negatieve invloed te hebben op de binnenlandse aandelenmarkt. De problemen in Duitsland hebben steeds minder invloed op de internationaal georiënteerde DAX-bedrijven.

Voor de Blue Chips van de eerste divisie is de toestand van de wereldeconomie doorslaggevend. Inmiddels is meer dan 80 procent van de omzet afkomstig uit het buitenland. Ongeveer 30 jaar geleden was dit nog ongeveer 50 procent. Geen enkel ander westers industrieel land is zo afhankelijk van de wereldeconomie. De stieren zitten ongetwijfeld nog stevig in het zadel. Wie onder het 200-dagen gemiddelde heeft gekocht, zal zijn posities waarschijnlijk vasthouden en op zwakkere dagen eerder uitbreiden. Moeilijk is de situatie echter voor late instappers, die hun instapniveau rond de 16.000 punten hebben. Hier zal de bereidheid tot verkopen aanzienlijk hoger zijn. Een grotere correctie is echter niet te verwachten, aangezien het handelsvolume in de afgelopen week beheersbaar was. Afgeleid van de uurgrafiek liggen de eerste doelgebieden bij 15.900 (volumepiek) en 15.850. Ongeveer 20 punten lager ligt al de zuidkant van de dagelijkse spanningsprognose. Met het oog op de komende twee weken zou zelfs een terugkeer naar de sleutelzone rond 15.500 / 15.700 nauwelijks verrassend zijn en zou het positieve beeld niet in twijfel trekken.

Korte termijn – Prognosehorizont: Dagen tot weken

Huidige trend: zijwaarts : Het dagelijkse prognoseband heeft aan dynamiek verloren en is lichtjes naar beneden gekanteld.

Laatste signaal:  Positief – Met de herovering van de voormalige barrière rond 15.500/15.600 en de 200-dagenlijn (paars) is de korte- en middellangetermijnsituatie aanzienlijk verbeterd.

Vooruitzicht

Zonder twijfel zitten de bulls nog steeds stevig in het zadel. Wie onder de 200-dagengemiddelde heeft gekocht, zal zijn posities vasthouden en op zwakkere dagen eerder aanvullen.
Moeilijker is de situatie echter voor late instappers die hun instapniveau in de buurt van 16.000 punten hebben. Hier is de verkoopbereidheid waarschijnlijk aanzienlijk hoger.
Een grotere correctie is echter niet te verwachten, aangezien het handelsvolume in de voorgaande week beperkt was.
Afgeleid uit het uurgrafiek liggen de eerste doelgebieden bij 15.900 (volumepiek) en 15.850. Rond 20 punten lager loopt al de zuidkant van de dagelijkse spanningsprognose.
Met het oog op de komende twee weken zou zelfs een terugval naar de sleutelzone rond 15.500 / 15.700 nauwelijks verrassend zijn en zou het positieve beeld niet in twijfel trekken.

Technische koersdoelen boven

16.140 / 16.240 – koerskloof
16.104 – bovengrens van de dagelijkse spanningsprognose
16.000 – omkeerzone in de late zomer / omzetrijkste prijsniveau van het jaar

Technische koersdoelen beneden

15.829 – ondergrens van de dagelijkse spanningsprognose
15.500 / 15.650 – 200-dagenlijn en koopgebied in de eerste helft van het jaar

Bron: https://www.index-radar.de

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.