Bayer: Dieptepunt bereikt?

Het aandeel van Bayer heeft onlangs een nieuw dieptepunt bereikt, lager dan het dieptepunt tijdens de Corona-crisis van 2020 bij 39,91 EUR. Dit betekent dat de waarde van het aandeel is gedaald tot een nieuw laagste punt. Bovendien is het aandeel teruggevallen in de dalende trend die begon in 2017.

Zorgwekkende Factoren

Er zijn twee extra zorgwekkende factoren. Ten eerste, de daling gebeurde met een “gap” (een ruimte in de grafiek van de aandelenkoers), wat betekent dat er een snelle daling was van 39,56 EUR naar 37,94 EUR. Ten tweede, het handelsvolume (het aantal aandelen dat werd verhandeld) was extreem hoog. Zo’n hoog volume is sinds 2010 niet meer gezien, zowel op dag- als weekbasis.

Toekomstige Verwachtingen

Nu moet het aandeel van Bayer proberen te stabiliseren en een nieuw evenwicht in de markt te vinden. Idealiter zou dit gebeuren rond de laagste punten van 2008/2009 bij 32,52/32,17 EUR.

Om het aandeel een duurzaam positief perspectief te geven, zou het aandeel het weerstandsniveau moeten overwinnen. Dit niveau is het kruispunt van de recente daling, de dalende trend sinds 2017, en het dieptepunt van 2020 bij 39,91 EUR. Totdat dit gebeurt, is het niet verstandig om optimistisch (“bullish”) te zijn over het aandeel.

Conclusie

Het aandeel van Bayer bevindt zich momenteel in een moeilijke periode, met een recente daling tot een nieuw dieptepunt en een terugkeer naar een dalende trend. Hoewel er tekenen zijn van mogelijke stabilisatie, is het belangrijk om voorzichtig te blijven en de ontwikkelingen nauwlettend te volgen. Het overwinnen van het huidige weerstandsniveau zou een positief signaal kunnen zijn voor de toekomst van het aandeel.

De belangrijkste getallen in het artikel over het Bayer aandeel zijn:

  • Het aandeel heeft onlangs een nieuw dieptepunt bereikt, lager dan het dieptepunt tijdens de Corona-crisis van 2020 bij 39,91 EUR.
  • De daling gebeurde met een “gap”, wat betekent dat er een snelle daling was van 39,56 EUR naar 37,94 EUR.
  • Het handelsvolume was extreem hoog, het hoogste sinds 2010.
  • Het aandeel zou moeten proberen te stabiliseren rond de laagste punten van 2008/2009 bij 32,52/32,17 EUR.
  • Om het aandeel een duurzaam positief perspectief te geven, zou het aandeel het weerstandsniveau moeten overwinnen bij 39,91 EUR. Dit niveau is het kruispunt van de recente daling, de dalende trend sinds 2017, en het dieptepunt van 2020.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.