Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: komende beursdagen zijn zwak

De cycli leveren een bearish DNA. De donkerblauwe en rode cycli vormen de hoofdbundels. Rood > blauw levert een bearish formatie. De beurs wordt pas weer koopwaardig als rood < donkerblauw. De formatie van geel < lichtblauw levert nog enige steun. Beide bundels kruisen echter de donkerblauwe bundel. Pas als de rode bundel onder de donkerblauwe is teruggekeerd wordt de DAX weer koopwaardig. Kortom: de vooruitzichten voor 28 juni en de komende beursdagen zijn zwak.

DAX 28 juni 2017
DAX 28 juni 2017

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “DAX: komende beursdagen zijn zwak”

  1. Avatar

    Er is trouwens niets mis met indicatoren die het koersverloop volgen,daar rolt net zo goed zichtbaar sentiment uit in de grafiek,en het is net wat je daarmee doet natuurlijk, en of het gezien wordt..

    Er zit een groot verband tussen de Dow Jones en westerse aandelenindexen, de Dow naar beneden is in veel gevallen ook de DAX naar beneden, dus heel verwonderlijk is het niet dat deze zwakte zal laten zien.

    In tegenstelling tot de hier gebruikte methode kan met voorgaande methode wel de juiste stoploss voor een short bepaald worden, dat is dan weer de kracht van gebruik maken van indicatoren! Maar ieder z’n methode natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *