Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Uw computer 1000 keer sneller

Stelt u zich voor dat uw computer 1.000  keer sneller draait dan nu. De mogelijkheden worden zouden dan fantastisch worden uitgebreid. In de toekomst is dit mogelijk dankzij de toepassing van een nieuw materiaal: grafeen. Graphene (grafeen) wordt gezien als een nieuw wondermateriaal met oneindig veel toepassingen. Grafeen bestaat uit een enkele laag koolstofatomen. Grafeen wordt gemaakt uit grafiet. Grafiet kom je bijvoorbeeld tegen in potloden. Grafiet is het enige niet-metaal element dat een goede geleider van elektriciteit en warmte is. Het materiaal wordt als veelbelovend gezien op tal van terreinen door zijn enorme sterkte en buigzaamheid. Vooral voor elektronica bezit grafeen goede eigenschappen: het is elektrisch en thermisch bijzonder geleidend.

Over de hele wereld zijn onderzoekers bezig met grafeen. Zo zijn Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan al bezig om grafeen te verwerken in lenzen. Maar er kan natuurlijk nog veel meer mee. We zullen het dan ook zeker terug gaan zien in onze alledaagse techniek. Grafeen is een materiaal van slechts één atoom dik, dat is ongeveer een miljoenste van de dikte van een haar. Maar toch is het 100 keer sterker dan staal. Het geleid stroom en licht zelfs beter dan welk ander materiaal dat we kennen.

Toekomstige toepassingen:

-Het verandert je computer in een transformer
-je batterij zal zich in seconden kunnen opladen
-Je internetverbinding wordt een miljoen keer sneller
-Je kan je bloedsamenstelling in real-time bekijken
-Je water zal fantastisch smaken
-Je kan straks met je shirt je laptop opladen

Bekijk hieronder een filmpje van Samsung op youtube, waar enkele toekomstige mogelijke toepassingen zichtbaar zijn

1000 keer sneller

Grafeen bewijst de naam wondermateriaal nu het in transistoren wordt gevoegd die die weg vrijmaken voor de snelste computers ooit. Een onderzoeksteam van de Universiteit van Florida (UCF), CREOL en de Universiteit van Texas hebben grafeentransistoren ontwikkeld. die kan leiden tot supersnelle en efficiënte computers. Die apparaten zouden dan goed zijn voor slechts 0,01% van het huidige stroomverbruik. Tot nu toe wordt gebruik gemaakt van silicium maar de grenzen van dit materiaal lijken bereikt. We hebben snellere computers nodig om klimaatanalyses te doen, voor het reizen in de ruimte en voor beleggingsalgoritmen.

Tipper rapportenservice: Beleggen in vergeten aandelen en in mega-trends. Vraag de gratis informatie aan. Meer Informatie >

Naast snelheid en energiebesparing kunnen de apparaten nog kleiner worden. We kunnen dus als consumenten nog krachtigere en fantastische apparaten in de toekomst tegemoet zien.

Beleggen in grafeen

Als belegger kunt u inspelen op deze trend door fabrikanten van grafeen te kopen. Wij hebben een aandeel geselecteerd die fors kan profiteren van deze toepassingen. Wij geven het rapport cadeau als u een abonnement neemt op onze Tipper rapportenservice. Vraag de gratis informatie aan. Meer Informatie >

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.