Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Pas op voor de 10-jaars cyclus

Als de geschiedenis een een maat voor de toekomst is, kan dit jaar een nieuwe financiële crisis uitbreken. De jaren 1987, 1997,2007 en 2017 hebben veel gemeen. Dat schrijft Jonathan Lewis, beleggingsstrateeg van Fiera Capital.

Overeenkomsten:

-in alle gevallen heeft de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, in de voorgaande maanden de rente verhoogd

-in alle gevallen daalde de werkloosheid in de voorgaande periode

-in alle gevallen nam het consumentenvertrouwen toe en stegen de beurskoersen tot grote hoogten.

-in alle gevallen vervlakte te rentecurve voor de crisis.

-In 1987 en 1997 daalden de koersen scherp in oktober. Ze bleken een goed lange-termijn instapmoment te zijn. Maar dit was niet het geval in 2007, maar juist het begin van iets groters.

Wacht niet langer en beleg als een professional met automatische systemen. Wij hebben voor u de beste vijf geselecteerd uit 773 systemen die de markt verslaan. Vraag de gratis informatie aan. Meer Informatie >

Dit jaar heeft veel dingen gemeenschappelijk:

  • De Fed verhoogt de rente
  • De werkloosheid is al een tijd aan het dalen
  • Het consumentenvertrouwen en de beurskoersen staan hoog
  • De rentecurve vervlakt sinds geruime tijd.

Lewis merkt op dat de crash van 1987 voorafgegaan werd door geopolitieke gebeurtenissen. De zwakte van 1997 werd voorafgegaan door valutaschommelingen en in 2007 door de huizenmarkt. Het feit dat een jaar op een zeven eindigt is niet voldoende om een uitverkoop op de aandelenmarkten te veroorzaken. Beleggers dienen wel voorzichtig te zijn omdat de Fed aan het verkrappen is. Volgens de analist herinneren 1987, 1997 en 2007 ons dat markten en de economie niet immuun zijn voor een verhoging van de rente.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.