DAX: kans op herstel?

In dit artikel analyseren we de weekgrafiek van Duitse DAX en bespreken we de technische indicatoren en patronen die de komende weken belangrijk kunnen zijn.

Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Analyse van de DAX

In de afgelopen vijf weken heeft de DAX de grens van 18.800 punten meerdere keren bereikt. Sinds half mei heeft de DAX-index meerdere keren pieken bereikt in de regio rond 18.800 punten.

Een opvallend fenomeen is de reeks van drie opeenvolgende rode weekkaarsen. Dit is een patroon waar de analisten van HSBC vaak op hebben gewezen, en ook deze keer zien ze dat het zich voordoet: drie opeenvolgende rode weekkaarsen. Dit soort situatie, waarbij er weinig positieve ontwikkelingen lijken te zijn, opent echter vaak kansen voor herstel.

Technische Indicatoren
Dit soort periodes duiden vaak op mogelijkheden om tegen de trend in te gaan. Maar we moeten voorzichtig zijn, want de cijfermatige indicatoren waarschuwen ons. De RSI (Relative Strength Index) laat een negatieve afwijking zien, wat betekent dat de kracht achter recente koersstijgingen afneemt. Daarnaast bestaat het risico dat de MACD (Moving Average Convergence Divergence) de komende weken een negatief patroon zal vertonen, wat een waarschuwingssignaal zou kunnen zijn voor een dalende markt.

Belangrijke Steunniveaus
De recente laagtepunten op 18.394 en 18.366 punten, samen met de 50-dagenlijn die nu op 18.349 punten staat, geven een belangrijk gebied aan voor kortetermijnbeleggingen. Op een strategisch niveau fungeert de trendlijn op 17.864 punten als een essentiële ondersteuning, omdat deze verbonden is met verschillende hoogtepunten sinds 2015.

Niveau Beschrijving
Huidige koers 18.451
Dieptepunten 18.394 / 18.366
50-dagenlijn 18.349
Trendlijn 17.864

Conclusie
Op dit moment geeft de DAX een interessante mix van technische signalen. Hoewel de opeenvolging van drie rode weekkaarsen mogelijkheden biedt om tegen de trend in te gaan, waarschuwen de RSI en MACD voorzichtigheid. Beleggers moeten speciale aandacht besteden aan de belangrijke steunniveaus van 18.394/18.366 punten en de 50-dagenlijn op 18.349 punten op korte termijn. Voor een langetermijnstrategie blijft de trendlijn op 17.864 punten van cruciaal belang als steun. Het is van groot belang om deze technische indicatoren en steunniveaus nauwlettend te volgen om weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.