Zilver: de absolute sleutelniveaus

Eind mei bereikte de zilverprijs een nieuw meerjarig hoogtepunt van $32,51. Sindsdien heeft het edelmetaal een adempauze genomen en de oude hoogtepunten uit 2020 en 2021 opnieuw getest. Ondanks de recente adempauze zijn de prestaties tot nu toe dit jaar met +24% uiterst positief.

Point & Figure-grafiek

Voor beleggers die op zoek zijn naar richting in de zilvermarkt, is het raadzaam om naar de Point & Figure-grafiek te kijken. Deze grafiekvorm filtert kleinere prijsbewegingen eruit en richt zich op de onderliggende trend. De ‘x’-kolommen geven stijgende prijzen aan, terwijl de ‘o’-kolommen dalende prijzen aangeven. De belangrijkste leuningen kunnen vaak heel duidelijk punt- en figuurlijk worden gedefinieerd.

Belangrijke niveaus

In de Point & Figure-grafiek zijn er twee belangrijke niveaus om in de gaten te houden:

Ondersteuning: $29: Dit is het niveau waar de zilverprijs onderuit moet blijven om de opwaartse trend te behouden.
Weerstand: $31,50: Een stijging boven dit niveau zou een einde maken aan de recente daling en een voortzetting van de opwaartse trend signaleren.

Conclusie
Zilver bevindt zich op een belangrijk moment. De prijs heeft de oude hoogtepunten opnieuw getest, maar moet nu boven de weerstand van $31,50 uitbreken om de opwaartse trend te behouden. Beleggers die op zoek zijn naar een potentiële koopkans, moeten de Point & Figure-grafiek in de gaten houden en letten op een doorbraak boven dit niveau.

Bron: HSBC

1 gedachte over “Zilver: de absolute sleutelniveaus”

  1. Peter Sauerbier

    Dit is een duidelijke chart, ik denk dat ook de dollar op de zilverprijs een effect heeft. Hoe zwakker de dollar hoe gunstiger. Omdat zilver net als goud in dollars noteert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.