ASML: koersdoel 1200 euro

Afgelopen vrijdag hebben de analisten van HSBC de uitbraaksituatie bij STOXX Europe 600 Technologies besproken. Het meerjarige hoogtepunt in die sector wordt vergezeld door de ambitie voor ASML-aandelen om een nieuw recordniveau te bereiken (972 USD). Naast een opwindende sectorgrafiek zijn er ook veelbelovende ontwikkelingen op het niveau van individuele aandelen. Laten we eerst kijken naar de factoren die de prijs van technologieaandelen kunnen beïnvloeden.

In dit artikel analyseren we de recente koersontwikkeling van ASML-aandelen en bespreken we de potentiële toekomstige prijsbewegingen. We bekijken de technische indicatoren, de seizoensgebondenheid en de beleggingsstrategieën voor dit aandeel.

Patronen wijzen op loersdoel € 1200

De koersontwikkeling van ASML-aandelen sinds 2021 kan worden geïnterpreteerd als een grote handelsrange met een langetermijnkoersdoel van rond de € 1.200. Daarnaast bevindt de koers zich sinds maart in een klassieke vlagconsolidatieformatie, met een vergelijkbaar koersdoel van rond de € 1.200.

Seizoensgebondenheid biedt extra impuls
De seizoensgebondenheid kan een extra impuls geven aan de koersontwikkeling. Op basis van historische data (sinds 2000) stijgt de koers van ASML-aandelen gemiddeld met 6% tussen 20 juni en eind juli.

Beleggingsstrategieën
Afhankelijk van uw risicoprofiel kunt u verschillende beleggingsstrategieën overwegen. U kunt uw risico afdekken op basis van de bovenste vlaglimiet (momenteel € 903) of op basis van het dieptepunt van begin mei (€ 804).

Type Niveau (€)
Huidige koers 963,40
Steun 1 903,00
Steun 2 804,00
Koersdoel 1.200,00

Conclusie
De technische indicatoren, de seizoensgebondenheid en de gunstige beleggingsomgeving wijzen op een verdere stijging van de ASML-koers. De potentiële koersdoelen liggen rond de € 1.200. Beleggers kunnen hedgen op basis van hun risicoprofiel.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.