Europese technologieaandelen kansrijk

Niet alleen de VS, maar ook de Europese technologieaandelen hebben momenteel veel te bieden. De STOXX Europe 600-technologie-index heeft zojuist een nieuw meerjarig hoogtepunt van 904 punten bereikt. Deze ontwikkeling markeert een significante sprong over de horizontale weerstand van 800 punten.

Er zijn veel Europese techaandelen, maar enkele van de meest prominente zijn:

  • ASML: Een Nederlands bedrijf dat lithografiemachines produceert voor de halfgeleiderindustrie.
  • SAP: Een Duits softwarebedrijf dat enterprise resource planning (ERP) software ontwikkelt.
  • Infineon Technologies: Een Duits bedrijf dat halfgeleiders produceert.
  • Dassault Systèmes: Een Frans softwarebedrijf dat 3D-ontwerpsoftware ontwikkelt.
  • Capgemini: Een Frans IT-dienstverlener.

Technische Analyse Wijst op Verdere Stijging

Vanuit een technisch analyseperspectief kan de trend van de afgelopen vier jaar worden geïnterpreteerd als een zijwaartse glijdende zone tussen 500 en 800 punten. De doorbraak boven deze zone suggereert een potentieel koersdoel van 1.100 punten, wat de index op het pad zou zetten richting de historische recordniveaus uit 2000.

Een belangrijke mijlpaal op deze weg is de parallel met de stijgende trend sinds 2009, die momenteel op 970 punten ligt.

Risicobeheer: Belang van Ondersteuning
Om de recente uitbraak te behouden en verdere groei te stimuleren, is het cruciaal dat de STOXX Europe 600 Technology index boven de “swing low” van april (797 punten) blijft. Een daling onder dit niveau zou de positieve trend kunnen verzwakken.

Niveau Type Waarde (Punten)
Huidige Koers 899
Weerstand 1 970 (stijgende trend sinds 2009)
Weerstand 2 1.100 (toekomstig koersdoel)
Steun 1 797 (swing low van april)
Steun 2 800 (horizontale weerstand)

Conclusie
De Europese technologieaandelen bevinden zich in een sterke opwaartse trend met de STOXX Europe 600 Technology index die nieuwe hoogtepunten bereikt. Technische analyse wijst op verder groeipotentieel, maar risicobeheer is essentieel om de positieve momentum te behouden. Beleggers dienen de index nauwlettend te volgen en de ondersteuningsniveaus in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.