DAX blijft binnen vangrails

Vandaag kijken we naar het sentimentonderzoek van de American Association of Individual Investors (AAII). De afgelopen week is het percentage pessimisten onder Amerikaanse particuliere beleggers gestegen, terwijl het percentage optimisten gelijk is gebleven. Dit betekent dat het sentiment is afgekoeld, wat als positief signaal wordt gezien. Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Technische analyse van de DAX

Op technisch vlak kon de DAX gisteren zijn tussentijdse koerswinsten niet vasthouden. De Duitse aandelenindex blijft daardoor binnen bekende grenzen. Aan de onderkant wordt de DAX ondersteund door het recente dieptepunt van 18.394 punten en de 50-dagenlijn (momenteel op 18.345 punten). Aan de bovenkant is een nieuw record boven de 18.893 punten nodig om een nieuwe opwaartse beweging te starten.

Positieve signalen uit de VS
Ondertussen komen er positieve signalen uit de VS, waar zowel de S&P 500 als de Nasdaq-100 nieuwe recordhoogtes hebben bereikt. Deze prestaties geven steun aan de markten en kunnen mogelijk ook de DAX naar nieuwe hoogten stuwen.

Hier is de tabel met de steun- en weerstandsniveaus, evenals de huidige koers van de DAX:

Type Niveau (punten)
Huidige Koers 18577
Steun 18345
Weerstand 18893

Conclusie
Het sentiment op de aandelenmarkt is afgekoeld, wat als positief wordt beschouwd. De DAX blijft binnen bekende grenzen, maar er zijn positieve signalen uit de VS. Het is belangrijk om de technische niveaus van de DAX in de gaten te houden om te zien of er een nieuwe opwaartse beweging ontstaat.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.