Infineon op drempel van koersexplosie

De afgelopen maanden heeft het aandeel van Infineon Technologies, het technologiebedrijf uit München, rond de €40 gefluctueerd, dicht bij het meerjarige hoogtepunt van €43,84 in november 2021.

Technische Analyse: Driehoeksformatie

De koersontwikkeling van de afgelopen tweeënhalf jaar vormt een driehoeksformatie met een bovengrens van €38,25. Een opwaartse uitbraak zou een bevestiging zijn van de positieve trend, vergelijkbaar met de moederindex (zie analyse).

Potentieel van de Uitbraak
Bij een succesvolle uitbraak zou het aandeel kunnen stijgen boven het hoogtepunt van 2021 van €43,84, wat zou duiden op hernieuwde kracht in de opwaartse trend. Deze visie wordt ondersteund door verschillende indicatoren, waaronder de hoge relatieve sterkte volgens Levy en een recent MACD-koopsignaal.

Wiskundige Voorspelling
 De driehoeksformatie suggereert een potentieel van meer dan €20, berekend op basis van de huidige koersontwikkeling.

Kwartaalgrafiek Analyse
De kwartaalgrafiek versterkt het beeld dat het aandeel zich op een cruciaal beslissingspunt bevindt, aangezien het al vijf kwartalen rond de €40-grens schommelt.

Conclusie
Gezien de technische indicatoren en de historische koersontwikkeling lijkt Infineon Technologies op de drempel te staan van een significante koersbeweging. Beleggers zouden alert moeten zijn op een mogelijke uitbraak die het aandeel naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Bron: HSBC

Bedrijfsprofiel: Infineon Technologies
Infineon Technologies is een vooraanstaand technologiebedrijf gevestigd in München, bekend om zijn innovatieve benadering in de halfgeleiderindustrie. Met een focus op duurzame oplossingen draagt Infineon bij aan het vormgeven van een toekomst met een breed scala aan elektronische toepassingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.