Beurzen: nieuw verkoopsignaal ?

Blijkbaar lokken nieuwe records op de aandelenmarkten aan tot winstnemingen. De angst voor een oplopende inflatie en stijgende rentetarieven drukt het sentiment op de markten.

De inflatieverwachtingen zijn niet meer beperkt tot beleggingsprofessionals, waarbij het grote publiek zich meer bewust wordt van de richting waarin de prijzen naar verwachting zullen evolueren. Aangezien consumenten meer inflatie voorzien, kunnen we van hen verwachten dat ze zichzelf beschermen tegen deze verwachte prijsstijging, die alleen zet de inflatie verder onder druk.

Hoewel de inflatie goed is, omdat het leven blaast in een economie die herstelt van een recessie, moet de Fed oppassen dat ze niet uit de hand loopt en haar handelingsvermogen vermindert.
Dit houdt ook de verwachtingen van een renteverlaging vóór 2023 levend, aangezien investeerders de komende maanden een meer agressieve Fed voorzien.

Ondanks een hernieuwd positief momentum hebben de Europese en Amerikaanse indices moeite om de recente winsten vast te houden, aangezien zorgen over de inflatie traders op hun hoede blijven houden voor een verdere stijging.

De inflatieverwachtingen zijn niet meer beperkt tot beleggingsprofessionals, waarbij het grote publiek zich meer bewust wordt van de richting waarin de prijzen naar verwachting zullen evolueren. Aangezien consumenten meer inflatie voorzien, kunnen we van hen verwachten dat ze zichzelf beschermen tegen deze verwachte prijsstijging, die alleen zet de inflatie verder onder druk. Hoewel de inflatie goed is, omdat het leven blaast in een economie die herstelt van een recessie, moet de Fed oppassen dat ze niet uit de hand loopt en haar handelingsvermogen vermindert.

Dit houdt ook de verwachtingen van een renteverlaging vóór 2023 levend, aangezien investeerders de komende maanden een meer agressieve Fed voorzien. De echte test zal aan het einde van de zomer zijn, want dat is het moment waarop we kunnen inschatten of de inflatoire druk van voorbijgaande aard is, net zoals de Fed het al een paar maanden herhaalt, of dat er op de lange termijn hogere prijzen zijn.

U kunt echter ook inspelen op deze ontwikkeling. Welke sectoren en aandelen kunnen profiteren van een aantrekkende inflatie ? Wij hebben een rapport opgesteld die u gratis kunt aanvragen: KLIK HIER

De Duitse beursbarometer DAX blijft technisch onrustig, zoals blijkt uit de daling van meer dan 300 punten vanaf de intraday-high op dinsdag. Bij de statistische bovengrens van 15.500 / 15.650, die gemakkelijk kan worden gevisualiseerd door de kortetermijnfluctuatiebanden (grijs), is het snel weer te hard gestegen. De onderkant in het horizontale draaigebied met 14.800 / 14.900 moet steun bieden.

Voorlopig is er sprake van een zijwaartse beweging, waarbinnen een terugval onder de 15.150 / 15.200 kan dienen als kleine signaalgenerator voor een hernieuwde aanval van zwakte. Als de index zich al vroeg stabiliseert op dit prijsniveau, dat de afgelopen dagen zwaar werd verhandeld, is het volgende koersdoel aan de bovenkant een volumepiek rond 15.400 punten.

Steun en weerstanden

Grafiekmarkeringen niveau Kracht
Bovenste objectief 2 15.650,00 medium
Bovenste objectief 1 15.400,00 zwak
Onderste objectief 1 15.150,00 zwak
Onderste objectief 2 14.800,00 medium

Over de beurswijsheid ‘Sell in May and go away’ is al heel veel geschreven. Dat heeft Wijtvliet Research er niet van weerhoudend om aan alle betogen er nog een toe te voegen. Elke nieuwe maand mei is immers een andere maand in een nieuw jaar!

We hebben geprobeerd het verhaal meer handen en voeten te geven door 5 aandelen te benoemen, waarvan we denken dat het toch tijd wordt er afscheid van te nemen. Waarschuwing: het zijn niet de minste namen.

Geïnteresseerd? Ga naar: https://dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/vijf-tips-voor-sell-in-may-and-go-away/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.