Beleggers zijn rupsjes nooit genoeg

Beleggers zijn en blijven rupsjes nooit genoeg. Kijk maar naar de verwachtingen voor 2021. De WpA voor Europa gaat met maar liefst 50% de lucht in en die voor de VS met 22%.

Het optimisme is gebaseerd op beter dan verwachte resultaten over het afgelopen 3de kwartaal. Beleggers zijn ook van mening dat de outlook van heel veel bedrijven ook bovengemiddeld optimistisch is.

Een ‘maar’ is op zijn plaats. De Stoxx 600 index is alleen al in maart met 14% gestegen. In die stijging zit al een boel optimisme. Kijk ook eens naar de alsmaar stijgende waarderingen. Die liggen voor 2021 al boven het gemiddelde, terwijl volgens Goldman Sachs de nominale economische groei op termijn beneden gemiddeld zijn.

Bedenk ook dat zeker in Europa de verwachtingen voor de WpA de afgelopen weken eerder neerwaarts bijgesteld werden dan opwaarts. In de VS is wel het omgekeerde het geval.

Er zij enkele zekerheden: na Covid-19 komt herstel! Vraag alleen niet hoe en wat! Analisten zijn altijd veel te optimistisch. Ze stellen vaak neerwaarts bij om alsnog de verwachtingen te overtreffen. Ceo’s hebben geen ervaring met een post-pandemie tijdperk. Enige terughoudendheid is op zijn plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.