fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het is weer de tijd van de ‘outlooks’ voor 2021. Het ziet er naar uit dat Goldman Sachs de meest optimistische kijk op 2021 heeft met een Dow Jones die reikt naar 43.000. De concurrentie denkt eerder aan 38.000.

Op het eerste gezicht lijkt het optimisme van Goldman gerechtvaardigd. Beurzen wereldwijd maken bij wijze van spreken overuren en in de VS lijkt Trump gewoon plaats te maken voor Biden.

En dan is er uiteraard het goede nieuws over de vaccines. Dat kan een echte game changer worden. Er komt eindelijk een einde aan de knagende onzekerheid van 2020.

Een enkeling vindt het allemaal net iets te veel van het goede. Die is bang voor meer inflatie en een oplopende rente. Tot voor kort zou de obligatiemarkt aanwijzingen geven of de somberman gelijk heeft. Door het beleid van centrale banken heeft de obligatiemarkt die functie grotendeels verloren.

De spannende vraag voor 2021 blijft daarom of het inderdaad een terugkeer wordt naar de tijden van 2019. Als dat zo is, dan moeten we er rekening mee gaan houden dat de inflatie een comeback maakt en dat de rente weer gaat opkrabbelen. Dat zal dan uiteindelijk ten koste gaan van de wel heel optimistische kijk van Goldman Sachs op aandelen 2021. Een outlook is gelukkig niet meer dan een flinke portie koffiedik kijken!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *