Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers houden hun aandelen iets minder dan een jaar vast

Beleggers houden hun aandelen nu 0,8 jaar in hun portefeuille voordat ze ze verkopen. In 1980 was het gemiddelde 9,7 jaar. De afname is 91,75 procent. Dit blijkt uit een nieuwe infographic van Block-Builders.de

Tegelijkertijd nemen de wereldwijde handelsvolumes voor aandelen ook sterk toe, volgens gegevens van de World Federation of Exchanges . Vorig jaar was dat $ 119,9 biljoen. Maar 40 jaar geleden was het $ 0,3 biljoen. De handel op de handelsvloer is niet alleen sneller geworden, ook de afmetingen zijn vermenigvuldigd.

Zoals de infographic laat zien, had de Corona-crisis een aanzienlijke impact op de verkopen op de beurzen. In maart werd ongeveer 31,8 miljard euro omgezet met XTF’s bij Deutsche Börse Group. In dezelfde maand vorig jaar was dat ongeveer 10,8 miljard euro. Ook in de andere maanden van het crisisjaar werden beduidend hogere volumes verhandeld.

 

Aandelen steeds populairder

Ondertussen blijkt uit gegevens van zoekmachine-operator Google dat aandelen steeds populairder worden. Het zoekvolume voor  ‘aandelen kopen’ is nooit groter geweest dan in 2020. De Google Trend Score, die het relatieve zoekvolume aangeeft, bereikte een piekwaarde van 100.

In de afgelopen maand was Biontech van alle individuele titels het meest gezocht. Het bedrijf ontwikkelt onder meer Covid-19-vaccins. Wirecard werd tweede op de ranglijst, gevolgd door NelASA, Amazon en Tesla .

Over het algemeen is er een duidelijke verandering in het gedrag van beleggers. Met de uitbreiding van Neo-makelaars zoals Trade Republic , die provisievrije aandelenhandel aanbieden, zou de trend nog verder kunnen intensiveren.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *