Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Augustus was een te gekke maand voor aandelen

Augustus was een te gekke maand voor aandelen. De MSCI World Index schoot 6,6% de lucht in. Dat is bijna het dubbele van het gemiddelde over meer dan 40 jaar.

De Japanse Topix deed het het best met een stijging van 8,2%, gevold door de S$P 500 met ruim 7%. Europa bleef een beetje achter met stijgingen variërend van 4% – 7%. De Chinese CSI 300 was met 2% bepaaldelijk een achterblijver.

De absolute ster aan het firmament was Tesla. Het aandeel ging deze maand met maar liefst 74% de lucht in. In 2020 is het aandeel met 495% gestegen. Het gaat werkelijk nergens meer om.

Niet iedereen gaat gelukkig mee in de gekte. Er blijven waarschuwende stemmen die wijzen op de steeds maar groeiende kloof tussen waarderingen en een nog immer fragiele wereldeconomie.

Ze wijzen ook op mogelijk aanstormende problemen. De grootste dreiging vormen misschien wel de Amerikaanse verkiezingen. Het is niet ondenkbaar dat het een nek-aan-nek race wordt en dat de verliezer de uitslag gaat aanvechten.

Die strijd kan maanden gaan duren en uitmonden in een langdurige politieke en beleidsmatige impasse. Het zou zomaar kunnen dat grote en kleine beleggers gaan besluiten om met het oog hierop hun kaarten van tafel te halen. Dat kan tot een domino-effect op de beurzen leiden!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *