Nieuws

De grote rotatie is begonnen

De grote rotatie van (staats)obligaties naar bedrijfsobligaties en aandelen is begonnen. “Lui” geld op spaarrekeningen moet weer aan het werk gezet worden om het koopkrachtverlies, door de invloed van inflatie en belastingen, tegen te gaan.

De rally zoekt een einde

De markten zijn zich blijkbaar aan het klaar maken voor de “derde top” waar wij vorige week reeds op wezen. Maar het hoeft nog niet gebeurd te zijn met de stijging.

De eeuwige zoektocht naar olie en gas

Eén van de ondernemingen die een belangrijke rol speelt is Schlumberger. Deze onderneming is wereldwijd de grootste dienstverlener aan de olie- en gasindustrie.

SNS Bank: drie perpetuals (1)

Wij kijken graag naar obligaties van bedrijven, die in de problemen zijn of zijn geweest., In dit artikel bespreken wij een drietal perpetuele obligaties van SNS Bank NV.

Profiteren van daling Randstad

Het aandeel #Randstad hinkt momenteel tegen een belangrijke weerstand op 30 euro aan. Het is de top van maart 2012. Daar werd een dubbele top gevormd.

Three Pushes in zicht

Patronen kunnen veranderen zolang ze niet bevestigd zijn. Zo was het ook afgelopen week met de stijgende driehoek in de AEX Index.

Goudgekkie

In zijn opiniestuk ‘Haal ons goud terug’ (FD 16 januari) maakt Mathijs Bouman weer eens pijnlijk duidelijk dat hij de rol van goud in ons monetaire systeem totaal niet begrijpt.

Valuta-oorlogje

De koersstijging van de euro ten opzichte van bijna alle munten trok de aandacht de afgelopen week. Loopt dit uit in een valutaoorlog?