Nieuws

Europa investeert te weinig

Het gaat slecht met Europa. Dat stellen is hetzelfde als met veel geweld een open deur intrappen. Nederland zal de komende vier jaren aan den lijve ondervinden hoe slecht de werkelijke gang van zaken is.

Wall Street versus Obama

Vanochtend vroeg werd ik kort geïnterviewd op BNR door Humberto Tan over het verband tussen de beurs en de populariteit van de Amerikaanse president. Beluister hier het interview terug.

Huisfondsen gewogen

In Nederland is nog steeds een enorm vermogen belegd in beleggingsfondsen, zelfs obligatiebeleggingsfondsen gericht op Europese staatsobligaties. Wij analyseren dagelijks portefeuilles waar nog veelvuldig bancaire beleggingsfondsen in voorkomen.

Is de correctie over?

Het kleine herstel afgelopen vrijdag zorgde alom voor een draai in het Momentum. Het probleem is alleen dat met name in de V.S. de daling van afgelopen dinsdag het patroon behoorlijk veel geweld heeft aangedaan.

Wachten en … zwalken?

Zoals Estragon en Vladimir eindeloos wachten op Godot die nooit komt, zo wachten de beurzen misschien wel op de grote, structurele ingrepen in de V.S. en China. Ondertussen zwalken de beurzen zonder richting.

Lange termijn beleggingen: Sligro

Vorige week bespraken wij als kandidaat voor onze lange termijn aandelenportefeuilles het aandeel Colruyt. Lange tijd was een Nederlandse tegenhanger van Colruyt, Sligro, een favoriet van ons.

Crash van 2012: Obama herkozen?

De maan had er dit keer geen zin in. Is een crashachtige beweging van de beurzen daarmee van de baan? Integendeel.

Duitse MKB obligaties scoren goed

Steeds meer Duitse MKB bedrijven richten zich op de obligatie markt. Afgelopen kwartaal zijn er dan ook weer een aantal leuke emissies van high yield obligaties geweest.

Nog geen euforie

Het herstel in de afgelopen week is sterk genoeg geweest om in Amsterdam de weekgrafiek van de AEX Index te doen omslaan in positief. Hiermede prijkt Amsterdam aan de top.