Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U wilt daghandelaar worden ?

Gisteren had ik een gesprek met een lezer van onze site.  Hij had interesse in onze DAX-beleggingssysteem maar na bestudering vond hij het rendement tegenvallen. Hij zei dat hij zelf veel beter presteerde met daghandel. Voor alle duidelijkheid: ons systeem heeft in de afgelopen twee jaar meer dan ruim 200% rendement gehaald. Hij deed het al een geruime tijd en wist de markt te verslaan. Ik zei tegen hem dat ik het fantastisch vond en wenste hem succes.

Uit een onderzoek naar daghandel van Brad Barber van de Universiteit van Californië blijkt  dat slechts 1% van de daytraders geld verdient om ervan te leven. En diegene die er geld mee verdienen, moeten er zo veel tijd en energie in steken, dat het een voltijdse baan wordt. DayTrading is dus niet iets wat je tijdens je lunchpauze doet. Ik kan de bewering van onze lezer niet staven maar de statistieken spreken hem tegen.

Wacht niet langer en beleg als een professional met automatische systemen. Wij hebben voor u een systeem ontwikkeld met een uitstekend rendement. Vraag de gratis informatie aan. Meer Informatie >

Wat is daytrading (daghandel) ?

Bij daytrading (daghandel) wordt een positie korte tijd aangehouden, meestal een dag. Het doel is om een kleine winst op elke transactie te halen zodat alle kleine beetjes een grote winst wordt. Het is een manier van werken die goed past bij handelaren die hun trade op één en dezelfde dag starten en afwerken. Day traders zijn het soort mensen, dat besluit hun keuken in één dag te schilderen, ook al betekent dat doorwerken tot 03:00 in de nacht. Daytraders houden niet van swing trading of position trading. Het idee op zich, dat een handel open staat en zo beïnvloed kan worden door prijsschommelingen, bezorgt hen slapeloze nachten.

Met de opkomst van online aandelenhandel en goedkope transacties werd daghandel een realistische optie voor beleggers. Het ideaal was om elke dag winsten op te strijken. De praktijk pakt toch anders uit. De meeste daghandelaren verliezen geld. Uit een studie van Brad Barber van 2010 aan de universiteit van Californië blijkt dat slechts 1% van de daghandelaars consequent geld verdient. De studie onderzocht de handel over een periode van 14 jaar, van 1992 tot 2006.

Waarom is het zo moeilijk?

In de eerste plaats vechten particuliere handelaren tegen de professionals die hun loopbaan daaraan besteden. Ze kennen de trucs en de valkuilen. Zij hebben dure trading technologie, data abonnementen en persoonlijke connecties. Ze zijn perfect uitgerust om te slagen, en zelfs dan mislukken ze ook wel eens. De professionele beleggers zijn de walvissen die de onervaren particuliere beleggers als visjes verorberen.

Wacht niet langer en beleg als een professional met automatische systemen. Wij hebben voor u een systeem ontwikkeld met een uitstekend rendement. Vraag de gratis informatie aan. Meer Informatie >

Daarnaast speelt de emotie een grote rol. Particuliere beleggers zijn bijzonder gevoelig voor psychologische vooroordelen die de daghandel moeilijk maken. Ze hebben de neiging om te winnaars te vroeg te verkopen en verliezers te lang aan te houden, wat sommigen noemen als “bloemen plukken en het onkruid vegen.” Ook de angst om te kopen als de koersen gedaald zijn speelt hen parten.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *