skip to Main Content

DAX: blijf opletten op koopkansen

Source: Nico Jensen & https://flic.kr/p/9qmcC5
Source: Nico Jensen & https://flic.kr/p/9qmcC5

De rood/gele cycli vormen een (onveranderd) bearish formatie. De formatie van de donkerblauwe/lichtblauwe is – door hun kruising –  ook aan het omkeren van verkoop- naar koopwaardig. De donkerblauwe cycli zorgen intussen  – conform de vorige prognose – voor bodemvorming. De DAX is (mits onder de mintgroene lijn) koopwaardig. Kortom: ook de komende handelsdag alert zijn op het benutten van koopkansen.

DAX 26 juli 2017

DAX 26 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Hoe kunnen we u helpen ?

Recente Artikelen

Abonneer u om updates te ontvangen!

Archieven


Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN