Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dollar dichtbij afgrond

De Amerikaanse dollar heeft op 3 januari gepiekt tegenover de belangrijkste munten ter wereld. Sindsdien is de munt begonnen aan een glijvlucht. Voor exporterende bedrijven in de Verenigde Staten is dit goed nieuws omdat het goederen goedkoper maakt. Een verdere daling is echter een serieus waarschuwingssignaal.  De “greenback” daalt ondanks een oplopende rente en een sterke economie.

Profiteren van valutabewegingen? We hebben een automatische handelssysteem ontwikkeld die het prima doet. Kopen en verkopen dus. Het kapitaal is aangegroeid van € 25.000 in oktober 2016 naar € 34.523 (op 27 juli 2017). Dat betekent een rendement van ruim 38% !  Vraag hier de gratis informatie aan.

De dollar, gemeten door de dollar-index (“Dixie”), een mandje met valuta’s ten opzichte van de dollar, nadert een belangrijk steunniveau.  Een daling onder dat niveau zou de dollar veel lager kunnen brengen.

Bron: www.barrons.com

Als we kijken naar de langetermijngrafiek van de dollarindex, zien we cruciale steun in het gebied van $ 92,60- $ 93,15 (de index werd verhandeld op $ 93,99 maandagmiddag). Dit wordt gedefinieerd door de onderkant van de handelszone dat sinds begin 2015 van kracht is. Kort na de verkiezingen in november brak de index uit de tradingzone. De dollar heeft met succes die beweging getest om de laatste stieren nog een kans te geven om in december te kopen.

In januari bleek echter dat de uitbraak mislukt was. In de technische analyse wordt een mislukt bullish signaal vaak een negatief  signaal. De index ging terug naar de ondersteunende niveaus.  De beren hebben de leiding tenzij die steun het houdt of de markt vrij snel draait.

Euro en yen

De euro heeft een tegenovergestelde beweging gemaakt.  De Europese eenheidsmunt ondervond steun op $1,03 en is nu gestegen naar een kritiek weerstandsniveau. De grafiek van de yen is een beetje meer cryptisch, met meer zijdelings pad dan een trend, maar ook die dreigt een ​​grote beweging te maken.

Britse pond

Het Britse pond is echter duidelijker, aangezien het op een kritisch kenmerk op zijn grafiek draait (zie grafiek). Met behulp van de CurrencyShares British Pound Sterling Trust ETF (FXB) als graadmeter, zien we het belangrijke weerstand vanuit een 10-maanden perspectief.  De dalende trendlijn is getrokken vanuit de piek van 2014. Deze lijn loopt direct door de toppen op Brexit stemdag 23 juni 2016.

Het Britse pond ETF heeft al een derde van het verlies van de Brexit-stem teruggewonnen en is sinds maart gestegen. Het zou niet veel nodig zijn om een ​​belangrijke opwaartse doorbraak te realiseren en dan vervolgens op te veren naar het niveau van Brexit.

Canadese dollar

De Canadese dollar, goed voor ongeveer 9% in de dollarindex, is al door de langetermijn dalende trendlijn naar de bovenkant gebroken (zie grafiek ). Dit is meer slecht nieuws voor de dollar, en we kunnen zien dat de CurrencyShares Canadian Dollar Trust ETF (FXC) nog maar een grote hindernis heeft te overwinnen voordat het een belangrijke stiermarkt tegenover zijn Amerikaanse neef bevestigt.

De Amerikaanse dollar heeft weinig bewegingsruimte omlaag. Een verder daling zou de Amerikaanse dollar nog veel verder onder druk kunnen zetten. Profiteren van valutabewegingen? We hebben een automatische handelssysteem ontwikkeld die het prima doet. Kopen en verkopen dus. naar € 34.523 (op 27 juli 2017). Dat betekent een rendement van ruim 38% !  Vraag hier de gratis informatie aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *