Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: wisselvallige stemming

De rood/gele cycli vormen nog steeds een bearish formatie, maar door hun kruising zal deze draaien naar bullish (verkoopwaardig).  De formatie van de donkerblauwe/lichtblauwe is (onveranderd) bearish (koopwaardig). Deze tegenstrijdige combinatie kan op 27 juli zorgen voor spanningen, die tot uitdrukking komen in een (onveranderd) wisselvallige stemming. Geleidelijk echter verbeteren de omstandigheden en ontstaat er wat meer opwaartse ruimte. De relatief kleine, en vrij langzame, dynamiek van de cycli biedt vooralsnog weinig perspectief op hele grote verrassingen.

DAX 27 juli 2017
DAX 27 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *