Trading tip: NGAS Resources

Soms kan menselijke emotie je dus ook in de weg zitten bij het maken van een rationele beleggingsbeslissing. Mede daarom maak ik gebruik van een analytisch database- systeem dat mij zonder emotie de technische gesteldheid van aandelen geeft.

Het systeem dat ik gebruik is opgebouwd rond de waardevolle theorieën van Gann en is aangevuld met moderne technische timingsinstrumenten.  Kortom, het rekent op dezelfde manier als ik handmatig ook doe, met als gevolg dat de aandelen die het selecteert meestal op mijn steun kunnen rekenen.

Vandaag wil ik u een willekeurig voorbeeld laten zien van een fonds dat recent uit deze database kwam en volgens mij inderdaad koopwaardig is. Het is een relatief klein fonds, dus wees voorzichtig als u besluit te kopen. Raadpleeg altijd uw adviseur of het past bij uw profiel.

NGAS Resources, Inc

De fundamentele gegevens kunt u op internet vinden dus ik ga daar in dit artikel niet op in. http://finance.yahoo.com/q/pr?s=NGAS+Profile.

NGAS
NGAS

We zien dat sinds de low van maart 2009 er een scherpe opwaartse beweging tot stand kwam. Sindsdien lijkt het fonds te corrigeren. Ik ben geen EW- specialist, maar een complete abcxabc- correctie lijkt afgerond. Belangrijker is het gevonden evenwicht tussen USD 1 en USD 1.07, alwaar ze steun vond.

Er kunnen nu twee dingen gebeuren. Ze duikt onder de steunzone door, wat een slecht signaal zou zijn, of ze bodemt (of is al gebodemd) en gaat minimaal een flink herstel inzetten, of wellicht een nieuwe bull- beweging starten.

Een gematigd herstelscenario kan al tot een koersdoel van USD 1.66 leiden, wat gelet op de huidige koers toch een dikke 50% rendement op zal leveren. Slotprijzen onder USD 1 zijn niet meer wenselijk waarna afscheid genomen dient te worden met verlies. De rendements/ risicoverhouding is echter prima. We kunnen immers relatief veel meer verdienen dan verliezen.

Welnu, u heeft nu een kijkje achter de schermen gekregen aangaande mijn selectieproces van fondsen. Dit is zomaar een voorbeeld, er zijn veel meer fondsen die aan dergelijke criteria voldoen en in de praktijk zal ik dus de winstkansen spreiden.

Ik heb evenals de redactie geen positie in dit fonds Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensbeheerder

Meer informatie over de analist kunt u vinden op:http://www.invest.nl/Wie/Medewerkers/deVries.asp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.