De AEX blaast wat stoom af na de forse opleving van de afgelopen weken. De Europese aandelenmarkten staan vrijdag flink lager en maakten met name een duikeling aan het eind van de ochtend, onder druk van winstnemingen, de zorgen over Griekenland die weer in alle hevigheid zijn opgelaaid en nieuws uit China waar toezichthouders op de financiële markten regels voor short-selling versoepeld zouden hebben.
De Amsterdamse beursgraadmeter zakte in de loop van de dag weg onder de grens van 500-punten. Mogelijk treedt er nu een periode aan waar de beursindex verder inlevert. Richtpunt is 480 punten en weerstand vinden we op 500,80 punten.
Wij hebben in aansluiting van onze DaxTrader systeem ook een handelssysteem voor de AEX ontwikkeld voor de korte termijn (op uurbasis). Die is dus bedoeld voor korte termijn handelaren. Wij hebben een backtest uitgevoerd over de laatste 100 transacties. De resultaten zagen er prima uit. We willen weten of dit in de praktijk ook werkt.
Om die reden hebben we reeds een paar signalen gegeven die vooraf waren en echt verhandelbaar. Hierbij de resultaten na drie trades op de AEX.Deze waren live transacties. De signalen zijn vooraf gepubliceerd in dit draadje. De bedoeling is dat we circa 10 transacties gaan melden.
De laatste trade is vandaag gesloten met een winst van 13,22 punten. Het koersdoel van 495 punten was namelijk gehaald.
Het systeem heeft over 3 trades een winst van ruim 9 punten gehaald:
Wilt u meer informatie over dit systeem? Neem dan contact met ons op .
U kunt ons ook bellen: + 31 (0) 6 337 335 68.
Start met Automatisch Beleggen
Deze week was er een jubelstemming in de media. De Amsterdamse beursgraadmeter heeft het oude beursrecord uit 2000 gebroken.
Beleggers verwachten een AEX-stand van 545 in september. Dat is duidelijk positiever dan de stand die vorige maand werd voorspeld voor augustus (501).
Bedrijven zien een flinke groei in hun omzet, het sentiment binnen beursfondsen groeit echter niet met dezelfde snelheid mee.
Tussen 2012 en 2020 beleggingsjaren waren “volgens het boekje”. De coronacrisis maakte alles anders.