Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Bijbel en beleggen

Volgers van de meest beroemde trader uit de geschiedenis, William Delbert Gann weten dat hij geïnspireerd was op de bijbel. Hij bestudeerde het boek zijn gehele leven. Zijn laatste boek “The Magic Word”dat werd uitgegeven in 1950, wijst sterk op zijn vroomheid.  Voorbeelden kunt u vinden op ons Gann-forum. Gann- analyse is in Nederland en ver daarbuiten onderbelicht ten opzichte van bijvoorbeeld Elliott Wave en wordt nauwelijks toegepast. Dat heeft ook te maken met het feit dat hij zijn methoden nooit gepubliceerd heeft. Ze zeggen dat hij in het boek; Tunnel Thru the Air or Looking Back from 1940 veel van zijn werk heeft opgeslagen, maar het staat er niet letterlijk in.

Gann stelt: “”I have been studying the Bible night and day for many years, and I believe that I have found in it the key to all prophecy, — the rules foretelling the events in the history of the country, the progress in invention, and the rules for forecasting the future of stocks and commodities.” page 62 TTTA (Tunnel Thru the Air). Zie ook dit interessante video:

De trader heeft recent bijval gekregen van een andere handelaar. Sean Hyman is een voormalige pastoor die de bijbel gebruikt om beleggingsbeslissingen te nemen. U bent mogelijk net als velen sceptisch over het gebruik van de bijbel om te handelen. Zo lachten mensen lachten hem uit, maar waren wel stil na uitzonderlijke successen van Hyman.

Een paar maanden geleden voorzag hij op Bloomberg TV dat het aandeel Best Buy (koers was toen $16) kon zakken naar $11 per aandeel en weer snel zou opveren naar $25 en vervolgens de opmars zou voorzetten naar $40 volgend jaar. Een andere beurscommentator was sceptisch over de verwachting van Hyman:  “Best Buy op $40? Als dat kan gebeuren dan kan Apple naar $1500. Dat is het meest onzinnige wat ik ooit gehoord heb”. Apple noteerde destijds $650.

Binnen een paar weken lachte Hyman als laatste. Best Buy zakte naar $11,20 en is sindsdien gestegen naar $30 zoals hij ook had voorzien.

Het geheim van zijn succes verklaarde hij dat het de bijbel was. Volgens hem zit er een geldcode in de tekst. Door die geheime boodschap kon hij in plaats van $15.000 nu meer dan $50.000 verdienen. Volgens Hyman gebruiken superbeleggers als Warren Buffett en John Templeton ook deze code en hebben ze daarmee miljarden verdiend.

Voorbeelden van de code in de bijbel die hij noemt zijn bijvoorbeeld de stukken tekst over Koning Salomon, over Jezus en de apostel Paulus.

Klik hier voor een presentatie van hem inclusief enkele voorbeelden.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

5 gedachten over “Bijbel en beleggen”

  1. Heer Satilmis klopt ,heb ook een aantal interessante dingen uit de bijbel gehaald,via Gann ..
    Werk er elke dag mee ,en bevalt me prima ..
    Vriendelijke Groet ..

  2. Dat is wel een heel sterk staaltje self-fulfilling prophecy!

    Waar het op neer komt is dat Gann gebruik maakt van astrologie, astrologie heeft alles te maken met emotie. Emotie is de drijfveer van een beurs, en dit gebeurt in collectief verband. De collectieve psyche uit zich in een wederkerend patroon, en dit is dan weer terug te vinden in de Elliott wave methode. Die dan op zijn manier weer makkelijker te hanteren is dan de Gann methode.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.