Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Uraniumprijs schiet omhoog

De urianiumprijs gaat door het dak. Na een periode van bijna vier jaar mogen twee reactoren van Japan volgend jaar weer in bedrijf worden genomen. De reactoren in de Sendai Nuclear Power Plant zijn slechts twee van de 48 in Japan die hun deuren moesten sluiten na de kernramp in Fukushima in 2011. Op 11 november werd de nieuwste prijs bekendgemaakt: op 41,75 USD/pond (!), een stijging van maar liefst 5 USD oftewel +13,6% week-op-week!

uraniumprijs 13 november
uraniumprijs 13 november

Aandelen van uraniumproducenten schoten deze week omhoog. Zo is de koers van Paladin Energy sinds vrijdag met 20% gestegen naar  38,5 dollarcent. ERA schreef 11,5% bij en Toro Energy klom met 8%.

Na de kernramp in Fukushima is de elektriciteitsproductie door middel van kernenergie met 16% gedaald. Een gematigd herstel wordt verwacht nu twee reactoren in Japan weer in bedrijf worden genomen. Volgens het Australische Bureau of Resources and Energy Economics (BREE) wordt een herstel van de uraniumprijs verwacht als gevolg van een hogere consumptie zowel in Japan als in China. Het onderzoeksbureau voorziet een uraniumprijs van gemiddeld $39,50 in 2015. Dat is een stijging van 23% ten opzichte van dit jaar. De opmars zal in de komende jaren doorzetten en de BREE verwacht een uraniumprijs van ongeveer $62 in 2019 op de borden! Dat zou een volledig herstel betekenen van de daling na de kernramp.

Uraniumprijs afgelopen 5 jaar
Uraniumprijs afgelopen 5 jaar

Beleggingskansen

Naast individuele aandelen zoals Cameco en Toro Energy kunt u er ook voor kiezen om gespreid te beleggen in uranium. Daardoor beperkt u het risico en kunt u toch meeliften met deze trend.

Wij hebben diverse keren u gewezen op het opwaarts potentieel van uranium. Met Critivestor, onze nieuwsbrief met een portefeuille die belegd in trackers, hebben we reeds vorig jaar een positie ingenomen in uranium. Die staat nu op een mooie winst van ruim 22%. Met Critivestor sturen we elke week een update naar onze leden en geven we op tijd door als een positie ingenomen wordt.

De portefeuille staat sinds 1 oktober 2011 op een winst van ruim 41%. Daarbij zijn de dividenden niet meegerekend. Wij hebben uitgerekend dat die minimaal 11% bedragen. Zowaar een totaal rendement van 52%. KLIK HIER voor meer informatie. Wij beleggen niet voor de korte termijn maar spelen in op trends. Daardoor zijn onze transactiekosten gering.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *