Tip van de week: profiteren van de onzekerheid

Onzekerheid op de financiële markten is tegenwoordig bijna een constante voor beleggers. Veel geopolitieke problemen en matige economische vooruitzichten maken beslissingen moeilijk. Als de koersen sterk fluctueren of soms dalen, is dit vaak een voedingsbodem voor nog meer onzekerheid. In een dergelijke gemengde situatie hebben omkeerstrategieën in het recente verleden hun waarde bewezen, waarbij specifiek gebruik wordt gemaakt van inefficiënties en verwarrende marktsituaties.

Gemaksbeleggen

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

“Het idee van beleggen kan als volgt worden geschetst: je koopt bepaalde effecten op een moment dat ze historisch gezien slecht voor staan. De verwachting is dat de markten snel zullen terugkeren naar hun trend op middellange termijn, ”verklaart Björn Esser, fondsbeheerder van de MainFirst Contrarian Opportunities in het Quantitative Investment Solutions-team.

De inefficiëntie van markten of irrationeel beleggersgedrag spelen een belangrijke rol als mogelijke triggers in deze context. Een voorbeeld is de Spaanse aandelenmarkt in de aanloop naar de parlementsverkiezingen op 10 november 2019: “Toenemende onzekerheid betekende dat Spaanse aandelen het eind oktober minder deden dan andere Europese markten. We namen een longpositie in op de Spaanse toonaangevende index IBEX.Na de verkiezingen herstelden de Spaanse aandelen zich ”, legt Esser uit.

De gemiddelde omkeerstrategie is gebaseerd op een systematische aanpak die het mogelijk maakt zeer opportunistisch te handelen en zich altijd te positioneren tegen de huidige markttendensen. “Enerzijds vereist dit rigoureuze investeringen. Aan de andere kant is moed nodig – dat is vaak moeilijk voor mensen die door emoties worden geleid ‘, zegt Esser. Het Quantitative Investment Solutions-team bij MainFirst gebruikt een gemiddeld omkeringsmodel dat de mate van overdrijving van de markt controleert en een overeenkomstige tegenpositie inneemt. De wereldwijd dalende rente op staatsobligaties eind augustus resulteerde in een short durationpositie in een portefeuille met staatsobligaties uit Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Korea en Australië.

Consistente tegenposities creëren marktonafhankelijke rendementen met verminderde volatiliteit

Bezorgdheid over een mogelijke harde Brexit heeft ook geleid tot investeringsmogelijkheden, zei Esser: “Tot augustus stond het Britse pond onder grote druk. De trend was te overdreven, vooral ten opzichte van de Canadese dollar en de veilige haven valuta’s , de Zwitserse frank en de Japanse yen. Dit leidde tot een tegenpositie tussen Long GBP en Short CAD, CHF en JPY. ”Het algemene uitgangspunt is dat hoe hoger de volatiliteit of de verschillen in een markt, hoe meer handelsmogelijkheden er zijn. Beleggingsinstrumenten zijn genoteerde liquide futures uit de ontwikkelde industriële landen. “Hiermee kan een aantrekkelijk marktonafhankelijk rendement van drie tot vier procent boven de geldmarktrente worden behaald met een lage volatiliteitsdoelstelling op lange termijn van vier procent”, legt Esser uit.

“Een blik op de geschiedenis toont aan dat door deze beleggingsfilosofie consequent toe te passen als een aanvulling op een traditionele conservatieve gemengde portefeuille, een verbetering van de risico- en rendement-risico-indicatoren werd bereikt”, zegt Esser. Dit betekent dat een conservatieve gemengde portefeuille opnieuw aanzienlijk kan worden gediversifieerd met de MainFirst Contrarian Opportunities, niet alleen in maanden van dalende koersen, maar ook in de omgeving van positieve aandelenmarkten. Dit wordt ook bevestigd door het trackrecord van MainFirst – Contrarian Opportunities – A (LU1501516436) met een absolute prestatie van 3,76 procent in de periode van 1 januari 2019 tot 29 november 2019.

Bron: Cash.online.de

Mainfirst Contrarian Opportunities
Mainfirst Contrarian Opportunities

Datum: 16 december 2019
ISIN code: LU1501516436
Huidige koers: 103,58 EUR
Actuele koers: KLIK HIER

Gemaksbeleggen

Een spaarrekening levert niets meer op , sterker nog het kan u geld kosten! U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.