Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zitten beleggers in de val?

Aan het begin van de handel maakt de DAX een kleine sprong: de toonaangevende Duitse index is 0,5 procent hoger op 13.353 punten bij de opening. Het is nu spannend of de DAX deze opwaartse kloof kan verdedigen en de opmars kan voortzetten.

Omdat alleen een snelle stijging naar de jaarlijkse high nu het risico van een bull trap in perspectief zou kunnen plaatsen: op vrijdag vestigde de DAX een nieuw jaarrecord op 13.423 punten, maar viel toen terug naar 13.283 punten aan het einde van de handel.

Gemaksbeleggen

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Wat is er nu nodig ?

Een eerste mijlpaal voor de DAX-stieren zou de oude high van november zijn op 13.374 punten. Maar beleggers kunnen alleen opgelucht ademhalen als de DAX ook doorstoomt en boven het nieuwe hoogtepunt van afgelopen vrijdag van 13.423 punten uitkomt op slotbasis.

Alleen dan zou elke speculatie over een mogelijke bull trap van de tafel af zijn – en beleggers kunnen dan vol vertrouwen speculeren over een kerstrally naar een recordhoogte (13.597 punten).

Een lange weg te gaan

Met het oog op het handelsgeschil kunnen beleggers zich in eerste instantie ontspannen: de VS en China hadden vrijdag een eerste gedeeltelijke overeenkomst bereikt. Het handelsgeschil zal naar verwachting niet opnieuw escaleren op de korte tot middellange termijn. Maar het feit is ook dat de weg naar een alomvattende handelsovereenkomst nog lang en vol obstakels is.

Het komt erop neer dat de fase 1-deal niet voldoet aan de marktverwachtingen. Het is misschien niet voldoende om het geschokte vertrouwen van investeerders en zakenmensen te herstellen. De manager James Clunie van het Jupiter Absolute Return Fund sprak vrijdag over een ‘strategische oorlog’ die ‘waarschijnlijk nog lang bij ons zal zijn’.

Het bezit van de zaak

Een bekende gezegde is dat het bezit van de zaak, het einde van het vermaak is. De beurzen hebben het goede nieuws nu ingeprijsd. Overigens was dit fenomeen nu ook voelbaar op de markten met het oog op de Britse verkiezingen: de duidelijke overwinning van de Tories maakte de weg vrij voor een ordelijke Brexit eind januari.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *