Profiteren van huizenmarkt VS

Tip van de week: S & P Homebuilders index (XHB)

Dit is een herhaling van de tip van 5 augustus 2009. Een jaar geleden werd deze tracker aangekocht op $ 14,84. Nu staat hij genoteerd op $ 14,99. Maar het koersverloop was ondertussen niet zo onbetekenend als het lijkt.

In april j.l. bereikte deze tracker een top van $ 19,64 om vervolgens – met de markt mee – te zakken naar een bodem van $ 13,50 vorige maand. Deze tracker bevat louter aandelen van bedrijven uit de bouwsector (uit de VS). Grote holdings zijn: D.R. Horton, Lennar Corp., Pulte Group, Ryland Group, Simpson Manufacturing Cop en Toll Brothers.

S & P Homebuilders index
S & P Homebuilders index

Deze tracker loopt voor op de ontwikkelingen in de Amerikaanse huizenmarkt. Zo bereikte deze tracker een hoogste punt in 2006 van $ 46,49 om vervolgens al een jaar voor de aanvang van de crisis een daling in te zetten. Is de huidige stijging een voorbode van een herstel?

Beleggers die geloven dat al het slechte nieuws van de huizenmarkt inmiddels wel is ingeprijsd kunnen profiteren door deze tracker aan te kopen. Hij wordt verhandeld op de NYSE tegen tickersymbool XHB.

Datum advies: 9 augustus 2010
Koers: $ 14,99
Actuele koers: klik hier
Code: tickersymbol XHB
ISIN: US78464A8889

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Jan-willem Nijkamp
Fintessa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.