Mooi instapmoment opkomende markten

Beleggers tonen weer interesse in opkomende markten, nu de aandelenkoersen – na maanden van underperformance – weer zijn gestegen. Dit komt onder andere doordat ze een hoger groeipotentieel hebben dan westerse aandelen en doordat ze goedkoop zijn, zegt Robeco’s specialist op het gebied van aandelen uit opkomende markten.

Wim-Hein Pals, hoofd van het Emerging Markets Equities-team, verwacht in Azië en Latijns-Amerika een hogere winstgroei dan in het westen. De beste keuze zijn volgens hem binnenlandse bedrijven die een opkomende middenklasse bedienen.

Volgens Pals zijn de hogere winstgroeiverwachtingen van opkomende markten en de stijgende aandelenkoersen deels het gevolg van de huidige lage basis. Hij voorspelt dat bedrijven in opkomende markten hun winst in 2014 met 12% zullen zien stijgen. Voor ontwikkelde markten verwacht hij een winstgroei van 8%.

Aandelen uit opkomende markten hebben het zwaar gehad, mede door conflicten en sociale onrust in Oekraïne, Thailand, Turkije en het Midden-Oosten. Aandelen die deel uitmaken van de MSCI Emerging Markets Index, zijn sinds het begin van de Oekraïne-crisis sterk gedaald, maar hebben zich inmiddels weer hersteld.

Leuke winst

Wij hebben op 28 maart jongstleden een tracker opgenomen in onze Critivestor-portefeuille. Trackers zijn een soort beleggingsfondsen maar bieden een goedkopere en effectieve manier van beleggen. De opgenomen tracker investeert in kwaliteitsaandelen met een hoog dividend in de opkomende markten. De huidige lage koersen en de fors gedaalde valuta bieden daar een mooi instapmoment.

De tracker staat thans op een winst van  7%. Wilt u weten om welke tracker dat gaat en tevens de instap -en uitstap moment weten? Neem dan een abonnement op Critivestor.

Om beleggers kennis te laten maken met onze portefeuille is het tarief voor een abonnement fors in in prijs verlaagd. U betaalt tot 1 september niet 99 euro maar slechts 49 euro! U kunt u hier aanmelden: KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.