Inspelen op stijging Kas Bank

Kas Bank is de Europese specialist voor de bewaarneming en administratie van effecten en risico- en rapportagediensten. De onderneming richt zich volledig op zakelijke effectendienstverlening aan professionele partijen in de pensioen- en effectenwereld. Kas Bank bewaart en beheert momenteel ruim €450 miljard aan Assets under Administration.

De marktkapitalisatie van Kas Bank bedraagt €164 miljoen. Uit cijfers van Thomson Reuters blijkt dat de koers/winst-verhouding (K/W) 10,4 bedraagt en het dividendrendement 6,2%. Op 8 september publiceert Kas Bank voorbeurs de halfjaarcijfers. Meer informatie kunt u vinden op de financiële pagina van Kas Bank.

Daggrafiek Kas Bank


De koers van Kas Bank zit de afgelopen maanden stevig in de lift en heeft daarbij eind april een piek bereikt van €11,45. Het aandeel ging op 28 april ex-dividend, waarna de koers verder daalde richting de €10.

Het aandeel consolideerde vervolgens boven dit niveau. Een koopsignaal, zijnde een ‘golden cross’, werd al in maart gegeven: het korte voortschrijdende gemiddelde Tenkan Sen-lijn (rood) kruiste de Kinjun Sen-lijn (blauw) opwaarts.

Een ander krachtig koopsignaal is gegeven doordat de koers begin maart overtuigend opwaarts uit de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) is uitgebroken. Het aandeel noteert nog steeds boven de Cloud, wat aangeeft dat het sentiment ‘bullish’ (positief) is.

Steun- en weerstandsniveaus
Steun: €10.
Weerstand: €11,45.

In deze column leggen we evenwel geen optiestrategie uit, wat normaal een mogelijkheid is om met een geringe investering in te spelen op een stijging, maar bij dit fonds zijn er geen opties op Kas Bank genoteerd. Wij zien nog steeds voldoende stijgingspotentieel.

Actie:
We kopen 100 aandelen.

Toelichting:
Vorige week hebben we een winst van circa 15% genomen op Nederlandse Kas Bank. Het aandeel is vorige week ex-dividend gegaan en is verder gedaald richting €10. We zien opnieuw potentie in het Nederlandse Kas Bank (tickersymbol: KA) en kopen 100 aandelen.

NB: het is raadzaam om uw order te limiteren omdat er weinig stukken omgaan in Kas Bank.

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We kopen 100 aandelen Kas Bank @ €10,20.

Nieuwe positie:
Long: 100 aandelen Kas Bank.

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Kas Bank. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.