Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De smaakmaker van dit moment

De flavour-of-the-moment is nog steeds de markt voor bedrijfsobligaties en in het bijzonder de high-yield bonds. Eerder heb ik reeds het Robeco High Yield Obligatiefonds aangeraden.

Deze keer wilde ik de aandacht vestigen op een belegging in High Yield in de VS. De VS zijn toch de markt die op dit terrein het verst is ontwikkeld. High Yield is afgewaardeerd tot op een niveau dat suggereert dat de wereld zo’n beetje ophoudt te bestaan. De rente (ruim 20 %) is sinds de jaren ’30 niet meer zo hoog geweest. Bij een herstel na een crash zijn bedrijfsobligaties en high yield bonds de eerste categorie die weer de weg omhoog weten te vinden. En de historie leert ons dat dat zeer hard kan gaan. Het rendement bestaat immers uit koerswinst en rente. Rendementen van 30-40 % per jaar zijn dan normaal. Bedenk echter wel dat een dergelijke opportunity nooit veel langer duurt dan twee of hooguit drie jaar. Dan is het reeds lang weer tijd in de aandelen te gaan.

Een mooie gelegenheid hiervan te profiteren zijn de iBoxx High Yield Corporate Bond Fund (HYG) genoteerd aan de New York Stock Exchange in USD. Het mandje bestaat uit 54 bedrijfsleningen in de categorie met een kredietwaardigheid lager dan BBB. Sinds 1 januari dit jaar werd inmiddels en rendement gerealiseerd van 8,2 %. Het dividendrendement bedraagt 8,32 %. Er zit ruim 2 miljard dollar in dit mandje. Het dividend wordt ieder kwartaal uitgekeerd.

Datum advies: 14 januari
Koers: $ 74,04
Tickersymbool: HYG (NYSE)

Positie-informatie: Ik heb geen positie en mijn klanten ook niet.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *