Critivestor op 600 euro winst

Op 3 oktober zijn wij begonnen met Critivestor, een trackerportfeuille dat wereldwijd belegt. Binnen een maand tijd is de winst opgelopen naar 588 euro oftewel een rendement van 7,9%.

Wij hebben nu posities genomen in acht beleggingen die gezamenlijk een waarde hebben van 8.000 euro. Uit respect voor onze abonnees zullen we de exacte posities niet vermelden. Alle acht beleggingen staan op winst. Er staat 2.000 euro liquide. Dus er kunnen nog twee posities aangekocht worden.

Met Critivestor beleggen wij wereldwijd in aandelen,obligaties, grondstoffen etc met Trackers. Trackers worden steeds populairder ten koste van de ‘ouderwetse’ beleggingsfondsen. Het is een goedkope en effectieve manier van beleggen.

Meer informatie kunt u terugvinden op https://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/nieuw-critivestor/ enhttps://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/wereldwijd-beleggen-met-trackers/

Abonnement 

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief en de modelportefeuille volgen voor slechts 99 euro inclusief BTW voor drie maanden. Daarmee kunt u een portefeuille volgen die wereldwijd gespreid is, bijgehouden door een ervaren vermogensbeheerder.  U krijgt dus elke week een nieuwsbrief met een update en ook als er een wijziging in de portefeuille plaatsvindt.

Wilt u zich aanmelden? Stuur ons een e-mail en vermeld uw naam, adres, mobiele telefoonnummer, uw woonplaats en land: critivestor@dekritischebelegger.nl

Disclaimer

De content is niet bedoeld als beleggingsadviezen. U heeft de vrijheid om het al dan niet op te volgen. Op alle content is onze disclaimer en Algemene voorwaarden van toepassing.

8 gedachten over “Critivestor op 600 euro winst”

 1. Beste Satilmis,

  zoals al eerder aangegeven is het aardig om tussentijds te melden wat het rendement van de portefeuille is. Op deze manier wordt een belegger op het verkeerde spoor gezet. De doelstelling is om de AEX-index te verslaan. Sinds 3 oktober is de AEX met ruim 15% gestegen. Dat is aanzienlijk beter! Daarnaast geef je aan dat de waarde van de totale portefeuille € 10.000,- bedraagt ( € 8.000,- is de waarde van de portefeuille en € 2.000,- liquide). Het startbedrag bedroeg € 10.000,-. Ik concludeer dan ook dat er sinds de start geen rendement is gerealiseerd. Mocht dit een type-fout zijn is is het totale rendement 6%, dan nog concludeer ik een ‘underperformance’ van maar liefst 9%. Dat is zeker geen goede start.

 2. Beste Jan,

  Wij beleggen niet alleen in de AEX. Ook niet alleen in aandelen. Ons benchmark (graadmeter) kan niet de AEX zijn. Zoals beschreven belegt Critivestor wereldwijd in aandelen, obligaties, grondstoffen etc.

  Critivestor vergelijken met een jojo-index als de AEX is ondoenlijk. De AEX staat dit jaar nog steeds op een flink verlies.

  € 8.000 is de waarde inclusief de behaalde winst.

 3. Beste Satilmis,

  Dank voor je reactie. Ik ben dit niet met je eens. Bij start van de portefeuille geef je het volgende aan:

  Doel van de portefeuille

  Aanzienlijk meer dan de spaarrente en outperformance van bijvoorbeeld de AEX.

  Hiermee wek je bij mij de indruk dat het doel van de portefeuille het verslaan van de AEX-index is. Om dit doel te bereiken worden verschillende soorten indextrackers ingezet.

  Omdat de markt gestegen is, is het natuurlijk eenvoudig om te roepen dat de portefeuille op winst staat. Dat zegt echter helemaal niets. Je moet het gerealiseerde rendement namelijk tegen een bepaalde referentie afzetten. Je hebt zelf de AEX gekozen. Nu blijkt dat de portefeuille t.o.v. de AEX sterk achterblijft en nu geef je aan dat de prestaties hiermee niet mogen worden vergeleken.

  Geef dan maar aan welke referentie-index er dan gebruikt wordt om de prestaties van de portefeuille in het juiste perspectief te plaatsen.

 4. Jan, ons doel staat duidelijk verwoord en uitgelegd in http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/nieuw-critivestor/

  en http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/wereldwijd-beleggen-met-trackers/

  Er staat duidelijk: “Aanzienlijk meer dan de spaarrente en outperformance van bijvoorbeeld de AEX.”

  Nogmaals een portefeuille bestaande uit aandelen maar ook obligaties en grondstoffen etc is niet gelijkwaardig aan de AEX.

  En nogmaals de AEX is een jojo-index die de afgelopen tien jaar alleen maar voor verliezen heeft gezorgd. Ik raad beleggers aan hun grenzen te verleggen.

  Dat de markt gestegen was VOORAF niet bekend, anders was beleggen wel heel makkelijk geweest.

  Wij zijn verheugd dat steeds meer beleggers zich op onze dienst abonneren. U kunt aan de zijlijn blijven maar ook een professioneel beheerde portefeuille volgen.

  1. Beste Freek, Critivestor belegt wereldwijd in aandelen, obligaties,grondstoffen, opkomende markten etc door middel van trackers.

   Uit respect voor onze abonnees kan ik de exacte posities niet vermelden.

   Voor 99 euro inclusief BTW voor drie maanden kunt u zich aanmelden. U krijgt dan na betaling direct de portefeuille opgestuurd.

 5. Bij deze een actuele stand van Critivestor.

  Rendement sinds begin: 4,5 %.

  Sinds vrijdag is er 4,5 % ingeleverd van de winst. De AEX verloor ter vergelijking sinds de hoogste stand vrijdag 7 %.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.