Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dramatische stijging koperprijs

De kopervoorraden van China bleken eind vorig jaar veel groter dan eerder aangenomen. De Chinese producenten dienden hun voorraden begin dit jaar dan ook af te bouwen.

Momenteel zijn er echter signalen – afkomstig van Londense pakhuizen van de London Metal Exchange – dat er inmiddels weer vraag vanuit China ontstaat. De pakhuizen maken in ieder geval weer leveranties.  Dit komt overeen met het feit dat de Chinese import in het algemeen weer oploopt.

Ook de economie van de VS vertoont de laatste weken tekenen van in ieder geval enig herstel. Het lijkt er op dat de beide grootmachten de wereld zouden kunnen gaan behoeden voor een recessie. De ontwikkelingen in Europa daargelaten.

De terugkeer van op zijn minst enige gematigde groei in de wereld zonder grootse technologische innovaties op het gebied van de koperproductie zou een dramatische stijging van de koperprijs tot gevolg kunnen hebben. Zelfs nog voorbij de recete All-Time-Highs van dit voorjaar.

Koper bereikte zijn bodem op 24 december 2008 met een koers van 2845 dollar. De top werd gerealiseerd op 14 december 2011 met een koers van 10160 dollar. Sindsdien daalde de prijs naar 6735 dollar vorige week.

Tip van de Week Koop: ETFS Leveraged Copper (LCOP)

Een mooie gelegenheid om van deze ontwikkeling te profiteren is bovengenoemde Koper ETF. Deze ETF is een zgn. ultra. Dat wil zeggen dat deze twee keer zo hard stijgt en daalt als de actuele koperprijs. De ETF staat genoteerd in Londen en is dagelijks verhandelbaar.

Denk goed aan de risico’s verbonden aan deze belegging gezien de hefboomwerking. Meer conservatieve beleggers kunnen uiteraard ook beleggen in een “normale “ koper ETF.

Wilt u ook weten wanneer er uitgestapt wordt uit deze beleggingen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief. Het rendement sinds 3 oktober van dit jaar bedraagt 288 euro oftewel 4,4%.

 Klik hier voor meer informatie en meldt u aan via:critivestor@dekritischebelegger.nl

Datum advies: 25 oktober 2011
Koers: $ 17,95
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: JE00B2NFTF36

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Dramatische stijging koperprijs”

  1. Avatar

    Ook het feit dat het november word en denk ook eens aan het “presidential 4 year cycle” De laatste tijd hoor ik daar niemand meer over,maar OBAMA wil herkozen worden volgend jaar november , dus we hebben nog een jaar om er een mooie beurs van te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *