Beleg in opkomend Azië

Tip van de week: SSgA Emerging Asia Alpha Equity

Deze belegging van State Street Global Advisors in opkomend Azië exclusief Japan heeft het de afgelopen jaren goed gedaan. De huidige kleine correctie biedt instapmogelijkheden. Het fonds staat YTD overigens op een beperkt verlies van 1,3 %. De beleggingen worden gedaan in zowel de gevestigde Aziatische economieën zoals Hong Kong, Singapore, Korea en Taiwan als se meer opkomende zoals Vietrnam. Uiteraard ontbreekt ook China niet.

De voornaamste holdings zijn: Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor, China Mobile, PTT Telekomikasi Indonesia en Posco.

In 2009 was het rendement 68 %. Maar de top van 2007 ligt nog een eind weg. In 2008 halveerde het fonds om zoals gezegd in 2009 daarvan een groot deel weer goed te maken.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Datum advies: 1 maart 2010
Koers: € 428,69
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: FR0000027146

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.