De Nieuwe Technologie Index

Met genoegen kan ik een nieuwe columnist voor onze site aankondigen. Robin Snijder gaat schrijven over Nieuwe Technologie. Het is een niche waar weinig sites aandacht aan besteden en daarom relatief onbekend is.

Ik heb vroeger altijd met veel plezier met hem samengewerkt. Hieronder volgt zijn eerst column. Reacties achten wij welkom.

Groeten,

Satilmis Ersintepe

—————————————————————————————————————————————-

Er wordt in de komende weken een portefeuille opgebouwd met smallcap aandelen met veelbelovende nieuwe technologieën.

De portefeuille heeft een waarde van 15.000 USD (10.934 Euro).
Allereerst wordt een korte introductie gegeven over de nanotechnologie sector en vervolgens wordt het eerste aandeel besproken dat wordt opgenomen in de Nieuwe Technologie portefeuille.

In de komende columns worden er nieuwe aandelen in de portefeuille toegevoegd en wordt er meer geschreven over de nanotechnologie aandelen.De aandelen zijn voor de speculatieve belegger die op zoek is naar hoge rendementen met daarbij horende eventuele risico’s!

De nanotechnologie sector

Het woord nano is afgeleid van het Griekse woord ‘nanos’ dat dwerg betekent. Nanotechnologie is de wetenschap en technologie die zich bezighouden met het onderzoeken en ontwikkelen van structuren op nanoschaal (0,1 tot 100 nanometer). Dit gebeurd door het manipuleren van individuele atomen en moleculen om hiermee structuren te bouwen. Als je een menselijk haar door 80.000 deelt kom je op ongeveer een nanodeeltje uit.

De ontwikkelingen in de nanotechnologie sector zullen van invloed zijn op heel veel andere sectoreren, zoals de biotechnologiesector, de energiesector en de materialensector.

Er wordt een heleboel geld geïnvesteerd in de nanotechnologiesector. Volgens schattingen hebben overheden meer dan 67 miljard USD in nanotechnologie onderzoek geïnvesteerd in de jaren 2000-2015.

Er komen veel nanotechnologie producten op de markt. Dit zijn voornamelijk electronica producten (smartphones), maar ook cosmetica producten en militaire toepassingen.
Harris & Harris Group Inc.

Een interessant bedrijf dat veel belangen neemt in niet beursgenoteerde nanotechnologiebedrijven is Harris & Harris Group Inc, genoteerd aan de Nasdaq onder de tickercode TINY.

De grote winsten voor dit bedrijf worden behaald indien er een bedrijf naar de beurs gaat (IPO). De waarde van de investeringen nemen dan enorm toe. Opvallende bedrijven waar Harris & Harris een belang in heeft en waarvan ik de komende maanden/jaren een doorbraak in verwacht zijn bijvoorbeeld:

– Nanosysinc. (www.nanosys.com)
Nanosysinc heeft een techniek om LCD televisieschermen, telefoons en tablets veel meer kleur te geven door gebruik te maken van Quantum Dots. Nanosys heeft een sheet ontwikkeld die quantum dots bevat.
Het bedrijf werkt samen met onder andere 3m, Samsung en LG.

– HZO Inside, www.hzo.com
Waterdichte apparaten zijn de toekomst. Het bedrijf HZO heeft een speciale nanocoating ontwikkelt die ervoor zorgt dat water niet door kan dringen tot de electronica.

– Metabolon www.metabolon.com
Interessant biotechnologie platform bedrijf.

– Adesto www.adestotech.com
Adesto is actief in de electronica memory sector.

De net asset value (NAV) per aandeel was op 31 maart 2014 voor TINY 3.73$.
De koers van TINY is op dit moment 3.40$. De aandelen staan lager dan de nav. Beleggers zijn wantrouwig of er inderdaad meer bedrijven van TINY naar de beurs komen. Het beursklimaat is redelijk positief voor nieuwe bedrijven en ik denk dat een aantal bedrijven wellicht een IPO kunnen gaan doen de komende 1-2 jaren. Mocht dit gaan gebeuren, dan kan de koers van TINY hier ook enorm van profiteren.

Overigens schreef de wallstreet journal dat Metabolon een ipo overweegt de komende maanden (bron)

Portefeuille

Tiny wordt het eerste aandeel dat wordt opgenomen in de ‘nieuwe technologie portefeuille’.
We kopen 600 aandelen TINY voor een koers van 3.35$, totale investering 2.010 USD.

Het aandeel Harris & Harris (tickercode TINY) technisch bekeken.

 

TINY 22 mei 2014
TINY 22 mei 2014

Gratis volgen

U kunt de portefeuille op de site bekijken. Tevens is er een mogelijkheid om een abonnement te nemen op onze gratis e-mail alerts. U kunt u inschrijven via https://www.dekritischebelegger.nl/gratis-nieuws-alert. Ook kunt u ons via twitter en facebook volgen.

Bestaande leden kunnen hun instellingen wijzigen op de mails die zij binnenkrijgen.

De portefeuille kunt u gratis ontvangen. In de toekomst zijn wij van plan bij een goed resultaat om deze nieuwsbrief in betaalde vorm aan te bieden. Op deze manier kunt u gratis en vrijblijvend live de resultaatsontwikkeling volgen opdat u een goede indruk en reden hebt om lid te blijven.

Disclaimer van toepassing

Op moment van schrijven heeft de schrijver aandelen TINY in bezit. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

1 gedachte over “De Nieuwe Technologie Index”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.