Geld verdienen aan een stijgende rente

Het tijdperk van de lage rente is ten einde gekomen. De centrale banken hebben hun beleid bijgestuurd om de oprukkende inflatie te beteugelen. Veel centrale banken hebben aangegeven dat dit binnenkort zij de rente zullen opschroeven. Tot voor kort wilde de Europese Centrale Bank niets weten van een renteverhoging.

ECB-president Christine Lagarde zinspeelde tijdens de persconferentie op een aanpassing van het monetaire beleid in de komende maanden. Gevolg: de Europese marktrentes – waaronder de Nederlandse kapitaalmarktrente – stegen flink.

Rente 10 jaar VS

Rente 10 jaar VSDe kapitaalmarktrente is als reactie erop sinds augustus bezig aan een stijging vanaf een historisch zeer laag niveau. In Nederland stond de 10-jaars rente bijvoorbeeld op -0,37%. En nu op 0,38%. De Amerikaanse vergoeding op de 10-jaars staatslening is flink opgelopen van 1,14% een jaar geleden naar 1,94%. Goldman Sachs voorziet voor het einde van dit jaar een rente van 2,25 % . Dat tegen de achtergrond van de inmiddels oplopende inflatie – en daarmee gepaard gaande hogere rente – duidt op winstkansen voor bovengenoemde belegging.

TBT zit short in Amerikaanse staatsleningen met een looptijd van minimaal 20 jaar (vandaar de naam 20+).  Deze leningen dalen nog harder dan bijvoorbeeld 10-jaars leningen bij een stijgende rente. En hoe harder de rente stijgt (en de koersen dalen) hoe meer winst een belegger in TBT maakt. De constructie van TBT is zodanig dat de tracker twee keer zo hard stijgt als de obligaties in waarde dalen (vandaar Ultrashort).

Voor beleggers die geld verdienen aan een stijgende rente is dit een prachtige belegging!

Datum advies: 9 februari 2022
Koers: $ 19,21
Actuele koers: klik hier
CUSIP: 74347B201

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.