Deze aandelen gaan nog lang knallen!

Aandelen hebben in 2022 een berenmarkt meegemaakt en hoewel de zaken de afgelopen maanden aanzienlijk zijn verbeterd, is het onmogelijk om te zeggen of we uit de problemen zijn. Sommige bedrijven hebben echter gedurende deze periode solide prestaties geleverd. Deze groep bedrijven omvat Sanofi (SNY 2.17%) en Axsome Therapeutics (AXSM -1.51%). Deze geneesmiddelenbedrijven hebben ook uitstekende vooruitzichten die hen in staat moeten stellen hun momentum nog een tijdje te behouden, waardoor beide aandelen aantrekkelijk zijn.

Sanofi: Een biotechreus met een gediversifieerde portfolio

Het in Frankrijk gevestigde Sanofi (actuele koers $54,51) is een biotechreus met een gediversifieerde portefeuille van geneesmiddelen en vaccins, hoewel het misschien het best bekend staat als een van de leiders op de insuline-markt. Het bedrijf haalde eerder dit jaar de krantenkoppen in deze ruimte toen het besloot de prijs van zijn best voorgeschreven insulineproduct, Lantus, met 78% te verlagen en de kosten uit eigen zak te beperken tot $35. De wijzigingen gaan volgend jaar in.

Sanofi had nauwelijks een keuze. Zijn enige echte concurrenten op deze markt maakten soortgelijke bewegingen. Maar dit initiatief zou op lange termijn weinig invloed moeten hebben op het bedrijf. Zelfs binnen het gebied van diabeteszorg kan Sanofi vertrouwen op andere geneesmiddelen zoals Toujeo, een insulineproduct waarvan de verkoop nog steeds groeit. De omzet van Toujeo bedroeg in het eerste kwartaal 289 miljoen euro, 4,4% hoger dan in het voorgaande kwartaal.

Bovendien heeft Sanofi op 27 april zijn overname van Provention Bio afgerond, een biotechbedrijf dat zich richtte op het ontwikkelen van geneesmiddelen om het ontstaan van auto-immuunziekten zoals diabetes uit te stellen of te voorkomen. Het belangrijkste bezit in deze transactie was Tzield, het eerste door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurde geneesmiddel om het ontstaan van type 1 diabetes uit te stellen. Tzield kreeg eind vorig jaar groen licht en zou binnenkort moeten beginnen bij te dragen aan de financiële resultaten van Sanofi.

Buiten diabeteszorg heeft Sanofi andere spannende plannen. Een van de belangrijkste groeifactoren van het bedrijf is eczeembehandeling Dupixent, waarvan het de rechten deelt met Regeneron. De totale verkoop van deze therapie steeg in het eerste kwartaal met 39,7% ten opzichte van vorig jaar tot 2,3 miljard euro. Dupixent leverde in maart uitstekende resultaten op in een fase 3 klinische proef bij de behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD). Sanofi en Regeneron beweren dat Dupixent het eerste biologische middel is dat matige of ernstige COPD-exacerbaties significant vermindert.

Gezien COPD wereldwijd de derde belangrijkste doodsoorzaak is, zou deze nieuwe indicatie een grote zaak kunnen zijn voor Sanofi. En de pijplijn van het bedrijf heeft andere spannende kandidaten. In januari diende het een aanvraag in bij de FDA voor een potentieel RSV-vaccin. Verder beschikt de pijplijn van het bedrijf over meer dan twee dozijn programma’s in fase 3-studies alleen al en nog veel meer in eerdere stadia.

De totale netto-omzet van het bedrijf in het eerste kwartaal bedroeg 10,2 miljard euro, 5,5% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De aangepaste nettowinst per aandeel van Sanofi van $2,16 steeg met 11,9% ten opzichte van vorig jaar. Met een uitstekende line-up en een rijke pijplijn zou het bedrijf moeten blijven leveren kwaliteitsresultaten en aandelenmarktrendementen.

Axsome Therapeutics: Een mid-cap geneesmiddelenmaker met spannende vooruitzichten

Met een marktkapitalisatie van slechts $3,3 miljard is Axsome Therapeutics (actuele koers $75,25) niet zo groot als Sanofi. Maar de mid-cap geneesmiddelenmaker beschikt over spannende vooruitzichten. Het bedrijf werd vorig jaar commercieel actief met de goedkeuring van depressietherapie Auvelity en de overname van Sunosi dat narcolepsie (een slaapstoornis) behandelt. In het eerste kwartaal boekte Axsome een totale omzet van $94,6 miljoen versus helemaal geen omzet in dezelfde periode van het vorige boekjaar.

Maar wat nog spannender is voor de biotech is zijn pijplijn die belangrijke resultaten zou moeten opleveren in de komende jaren. Auvelity wordt getest in een tweede fase 3 klinische proef gericht op de agitatie bij Alzheimer’s ziekte nadat hij geslaagd was voor de eerste met vlag en wimpel. Sunosi wordt ook getest als potentiële therapie voor ADHD. Axsome is van plan om tijdens dit lopende kwartaal een late-stage studie naar dat einde te starten.

Het bedrijf verwacht ook top-line data uit een lopende fase 3 studie voor AXS-12 bij de behandeling van narcolepsie in het tweede kwartaal. Ondertussen zijn er ook reguleringsaanvragen aanstaande voor het bedrijf, namelijk die van AXS-07 en AXS-14 bij respectievelijk migraines en fibromyalgie behandelingen. Axsome verwacht beide aanvragen later dit jaar in te dienen.

Met een relatief jonge line-up is het niet verwonderlijk dat Axsome Therapeutics nog steeds onrendabel is. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies per aandeel van $0,26 in het eerste kwartaal vergeleken met een verlies per aandeel van $1,03 in dezelfde periode vorig jaar. Maar Axsome’s late-stage pijplijn zou binnen slechts enkele jaren moeten resulteren in een veel uitgebreidere line-up, wat leidt tot verbeterde financiële resultaten overall.

De biotech heeft erin geslaagd om beter te presteren dan de markt gedurende het afgelopen jaar, dankzij zijn pijplijn en reguleringsvoortgang. Verwacht meer van hetzelfde voor Axsome Therapeutics hierna.

Conclusie

Sanofi en Axsome Therapeutics hebben beide solide prestaties geleverd tijdens een berenmarkt en hebben uitstekende vooruitzichten die hen in staat moeten stellen hun momentum nog een tijdje te behouden. Beide aandelen zijn aantrekkelijk om te kopen in mei.

“Op 22 mei 2023 herhaalde Piper Sandler-analist David Amsellem een Hold-beoordeling op Axsome Therapeutics en stelde een koersdoel van $70,00 . Het gemiddelde koersdoel voor Axsome Therapeutics is $99,10 . Wat betreft Sanofi, het gemiddelde koersdoel is €109,82 .”

Houd er rekening mee dat koersdoelen en aanbevelingen van analisten voortdurend veranderen en dat deze informatie mogelijk niet up-to-date is. Het is altijd een goed idee om uw eigen onderzoek te doen voordat u beleggingsbeslissingen neemt.

Bron: Fool,com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.