Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

TomTom favoriet voor januari

Vandaag is een live chatsessie gehouden met technisch analist Dick Otto. TomTom is het favoriete aandeel voor januari en van financiële waarden kan geprofiteerd worden door in te spelen op een daling. Daarnaast een bespreking van het technisch beeld van de AEX,dollar,goud en de Turkse beurs. Kortom boordevolle tips en uitspraken waar beleggers hun voordeel mee kunnen doen.

Deelnemers konden hem vragen stellen over de ontwikkelingen op de financiële markten. Hieronder het verslag (verkort) Aan de sessie deden verschillende deelnemers mee. U kunt ook meedoen. Zie hieronder.

TomTom favoriet voor januari

Dick, heb je een favoriet aandeel voor januari?

Dick Otto:

Wij vinden TomTom interessant.

Op het moment van schrijven heeft Matrix geen positie in TomTom, op wellicht een enkele deelnemer na met een bestaande niet door Matrix opgebouwde portefeuille.

Grafiek van TomTom is exclusief verzonden naar chatdeelnemers en is alleen voor hen beschikbaar.

Laten we starten met het lange termijn beeld. Wij zien de daling van 13.69 naar 5.63 als een eerste trendmatige beweging. Hierop moet nog een groter herstel komen, maar het lange termijn beeld is omlaag gericht. Targets voor de lange termijn liggen rond € 4. Maar op korte termijn is TomTom interessant voor een mogelijk herstel. We zien het herstel van 5.63 naar 7 als eerste been van het herstel en de correctie terug naar 6.20 als tweede been.

Ik zie wat je bedoelt Dick, en kan het wel inkoppen. Iets lager mag nog wel, tot bijv 5.92.

Dick Otto: Het derde been van het herstel kan richting 7.50 / 8. Ja klopt, rond 5.93 ligt een Fibonacci target.

Absolute verkoopkandidaat

Dick wat is een absolute verkoopkandidaat?

Chatdeelnemer: Met een beetje geduld komen er mooie kansen in AAPL, IBM en Goldman Sachs.

Dick Otto: We zien verzwakking over een breed vlak, met het grootste risico in de financials. Er springt niet één specifiek aandeel uit.

AEX

Kijken we op AEX niveau, dan zien we het herstel nog altijd als correctief en is de hoofdrichting neerwaarts. Flinke overeenkomsten met 2007, met het vormen van de top daar.

Goud

Dick Otto: Zijn er nog concrete aandelen / markten waar we naar kunnen kijken?

Goud

Dick Otto: Goud, om mee te starten, goed idee. Goud valt buiten disclaimer AFM

Grafiek van Goud is exclusief verzonden naar chatdeelnemers en is alleen voor hen beschikbaar.

Onze koersdoel is exact gehaald, $1.200. Maar het patroon is nog niet volledig. We verwachten in ieder geval nog 1 nieuwe top. Het krachtigste deel van de stijging, op middellange termijn, is intussen wel geweest. (van $ 900 naar $ 1200) Eerst een nieuwe top tot boven $1200, rond $ 1300, daarna weer een adempauze en een volgende top. Maar nogmaals, het mooiste stuk is voor even geweest. In de laatste fase van het patroon neemt de beweeglijkheid toe en dus het risico.

Chatdeelnemer: Bij een vis zijn de kop en de staart ook niet echt lekker…

Dick Otto: precies, mooie woorden.

Turkije

Dick Otto: Op weg naar de top van 2007, de XU100. Dus nog wat stijging in het verschiet, maar daarna ook een flinke correctie.

Wat zijn je koersdoelen?

Tussen 59.000 en 60.00 target en topvorming, dan staat er een lange trend compleet. Het vormen van de top zal ook enige tijd in beslag nemen. En daarna minimaal terug naar 44.000.

De beursgraadmeter van dat land staat nu op 51,565.97.

Dollar

Wat denk je op lange termijn van de US$?

Euro valt buiten AFM disclaimer

Dick Otto: We zien de daling van 1.51 maar 1.40 als eerste trendmatige daling. Daar volgt een herstel op. Bezig nu. Bijvoorbeeld tot 1.46 / 1.47 en daarna nieuwe dalingen.

Lange termijn beeld ( jaar +): Terug naar 1.20. Dus de top van 2009 is een belangrijke, zou wel eens voor langere tijd DE top kunnen zijn.

Chatdeelnemer: korte termijn 1,46 gevolgd door 1.30 denk ik ook wel, daarna echter nieuwe toppen in de euro.

Einde verslag.

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft een short positie in de AEX. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Wilt u ook meedoen?

Er is nu een besloten live chatbox beschikbaar voor bezoekers van De Kritische Belegger. Word lid van een exclusief gezelschap.

Het is de bedoeling om periodiek chatsessies met analisten te houden waarbij leden vragen kunnen stellen over de markten. (aandelen, AEX, olie, goud etc.). Ook kunt u een vraag stellen over uw favoriete aandeel.

Daarnaast kunnen chatleden onderling gedachten met elkaar uitwisselen.

Wie mee wil doen moet Skype installeren op zijn pc. Wie dat programma nog niet heeft kan terecht op http://www.skype.nl/. U kunt er gratis mee bellen, maar er zitten ook nog wat andere aardige features in. Bijvoorbeeld een chat room voor groepen en een SMS-functie.

Nadat u skype geïnstalleerd heeft, kunt u een e-mail sturen via het onderstaande contactformulier. Vermeld uw skypenaam en dan zal ik u op Skype uitnodigen.

[easy-contact]

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *